Sluitingsperiode bibliotheek vanaf 6 oktober!

Wegens de overgang naar een nieuw bibliotheeksysteem is het nodig dat er vanaf 6 oktober een periode met uitleenstop is in het provinciaal systeem. De bib zal dan moeten sluiten. Van de leners die hun materiaal tijdens de sluitingsperiode moesten binnenbrengen is de leentermijn verlengd en zullen er geen boetes aangerekend worden.

CatWise

Alle materialen en alle uitleengegevens moeten dan overgebracht worden van het ene systeem naar het andere. Dat zal een week duren. Daarna zal er in alle bibliotheken getest worden en zullen de bibliotheken één voor één terug opstarten in het nieuwe systeem. Dat kan niet overal tegelijk.

De bibliotheken in Hemiksem en Niel zullen respectievelijk op zaterdag 16 oktober (Hemiksem) en op maandag 18 oktober (Niel) de deuren terug openen. In die periode zal men Mijn Bibliotheek niet kunnen gebruiken voor verlengingen of reserveringen. Alle uitleentermijnen die vervielen in die periode werden door de bib al verlengd, minstens tot en met 22 oktober. Niemand zal boetes krijgen omwille van werken die in de sluitingsperiode ingeleverd of verlengd moesten worden.

De digitale kranten kunnen nog wel gelezen worden. Ook de digitale fundels zullen nog werken. Kijk daarvoor op deze website onder het tabblad "Digibib". (Je moet wel aangemeld zijn in Mijn Bibliotheek.)

Als het EBS in werking treedt, verwachten wij voorlopig niet dat dit voor de meeste leners grote veranderingen met zich zal brengen. De grote wijzigingen doen zich voor aan de kant van het personeel. Wat wel zal veranderen, is dat in het EBS iedereen maar één maal opgenomen wordt in het hele Vlaamse systeem, ook als men lid is van verschillende bibliotheken. Daarom wordt gebruik gemaakt van de eID. Om de overgang naar het EBS te vergemakkelijken, is de bib nu de gegevens van de eID’s van de leden in het bibsysteem aan het updaten. Het is de bedoeling dat de eID, naast de gewone lidkaart, ook gebruikt zal kunnen worden aan de zelfuitleen.