IVEBICA zoekt KJV-begeleider!

Ben je geïnteresseerd in kinderboeken? Ben je creatief en werk je graag met kinderen?

Kinder- en Jeugdjury

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van 8 boeken om te beoordelen. In de bibliotheek komen ze om de zes weken samen in leesgroepen om op speelse wijze de boeken te bespreken.

De bib in Hemiksem werkt met de volgende  leeftijdsgroepen:

• Groep 1: -6 jaar (3de kleuterklas)
  • Groep 2: 6-8 jaar (1ste en 2de leerjaar)
  • Groep 3: 8-10 jaar (3de en 4de leerjaar)
  • Groep 4: 10-12 jaar (5de en 6de leerjaar)

Wat houdt het vrijwilligerswerk concreet in?

• Je begeleidt een leesgroep van 5 à 6 juryleden.
  • Jijzelf en de juryleden lezen tussen september en april 8 jeugdboeken.
  • Op elke bijeenkomst worden er twee  boeken besproken.
  • Je komt in totaal zes keer bijeen: 1x om kennis te maken, 4x om de boeken te bespreken en 1x voor de receptie voor de winnaars.
  • Je sluit elke bijeenkomst af met een leuke activiteit (tekenen, knutselen, etc.).

De bijeenkomsten gaan door in de bib, op maandagavond. Indien gewenst kunnen de voorbereidingen in de bib gebeuren. Het nodige materiaal wordt door ons ter beschikking gesteld.

Interesse?

Stuur voor 2  september een mail naar bibhemiksem@ivebica.be