IVEBICA biedt cursussen aan voor mensen die de eerste stappen op een computer, tablet of iPad willen zetten. Voor de mensen die hun digitale vaardigheden willen updaten is er de workshop internetbankieren (app of computer).

 

Computercursus

Cursus beginternet

Stap voor stap leer je in 9 lessen de basisvaardigheden van de computer, het internet en e-mail.

De cursus bestaat uit 3 delen:

Start met surfen: in deze module leer je werken met de muis, het toetsenbord en zet je de eerste stappen op het internet.

Start met zoeken: tijdens deze lessen leer je hoe je informatie zoekt op het internet.

Start met mailen: je leert hoe je een eenvoudige mail opstelt en hoe je een e-mail kan opstellen met behulp van knippen en plakken.

De lessen worden gegeven door een team van enthousiaste vrijwilligers die hiervoor in opleiding gingen bij Vormingplus Antwerpen. Deze vrijwilligers helpen je om je angst voor computers te overwinnen en begeleiden je met veel geduld en begrip tijdens je eerste stappen in de digitale wereld.

 

Cursussen "Leren werken met een tablet" en "Leren werken met een iPad"

Driedelige cursus Android-tablet of iPad onder begeleiding van vrijwilligers getraind door Vormingplus. Indien je een tablet hebt die met een ander systeem dan iOS of Android werkt kom je niet in aanmerking voor één van deze cursussen.

Vereiste voorkennis: een klein beetje met de pc kunnen werken.

Belangrijk: cursisten brengen zelf hun iPad of tablet mee. Bij niet courante merken is de handleiding ook nuttig.

 

Cursus internetbankieren (app of pc)

In de workshop "internetbankieren" leer je je rekeningen beheren en overschrijvingen uitvoeren via het internet. En dit zonder je privé gegevens vrij te geven, want er wordt gewerkt met fictieve gegevens. Veiligheid komt ruim aan bod.

Belangrijk: cursisten brengen zelf hun laptop of tablet/smartphone mee. 

De cursussen worden regelmatig herhaald. Voor de start van een cursus wordt een artikel met de data en inschrijvingsprocedure geplaatst. Indien je interesse hebt kan je je al op de wachtlijst laten zetten voor een toekomstige cursus. Neem hiervoor contact op met de bib. Je wordt dan op de hoogte gebracht zodra er een plaats vrijkomt.