Hemiksem

Omwille van het coronavirus bieden we de leden op dinsdag ook nog de mogelijkheid om materiaal te bestellen en/of terug te brengen via de afhaalbib in Hemiksem. Voor minder mobiele personen voorziet de bib een dienstverlening met levering aan huis. Hiervoor kan je contact opnemen met de bibliotheek.

Van thuis uit kan er materiaal uit de bibliotheekvestiging van Hemiksem worden besteld. Op een afgesproken tijdstip wordt het daarna klaargezet en gespreid afgehaald in de inkomhal van de bibliotheek, zonder contact met andere leners en bibliotheekmedewerkers. De afhaalmomenten vinden plaats op dinsdag van 16:00 tot 20:00.

Waar moet je op letten?

• Er is terug transport tussen de vestigingen. Er kunnen dus terug materialen van de andere vestiging aangevraagd worden.
  • We nemen geen betalingen aan.
  • Personen die nog geen lid zijn nemen eerst telefonisch of per mail contact op met de bibliotheek.
  • Er mag maximum één persoon het materiaal komen afhalen. Het materiaal mag afgehaald worden door een vriend of familielid.
  • Per aanvraag mag er materiaal voor maximum één lidkaart afgehaald worden.
  • Materiaal kan enkel binnen het gereserveerd tijdslot afgehaald worden. Te laat = een nieuwe aanvraag indienen.

Op het afhaalmoment kan er ook materiaal ingeleverd worden. Houd er echter rekening mee dat het pas na 72 uur wordt ingenomen. Dan is het veilig om het terug in de collectie te zetten.

Welke veiligheidsmaatregelen neemt de bibliotheek?

• Bibliotheekmedewerkers volgen uiteraard de aangewezen hygiënevoorschriften op.
  • De tafels in de inkomhal worden na elke lener ontsmet.
  • Bezoekers mogen niet verder dan de inkomhal komen. Het is niet toegestaan om de bibliotheek te betreden.
  • Er wordt maximum 1 persoon toegelaten in de inkomhal.

Raadpleeg onderstaande agenda om te zien of er een afhaalmoment vrij is

Let op: in het weekend en tijdens de feestdagen wordt de agenda niet geüpdatet! Mocht in dat geval alles bezet zijn zal de bib je contacteren voor een nieuwe afspraak.

• We voorzien een tijdslot van 10 minuten per persoon.
  • De aanvraag moet minstens één dag op voorhand gebeuren.

Zoek in de catalogus op of het materiaal in Hemiksem beschikbaar is

Uitgeleend materiaal kan niet via het formulier aangevraagd worden. Het kan wel via Mijn bibliotheek, per mail of telefonisch gereserveerd worden.

Een afhaalmoment aanvragen:

• Vraag het materiaal aan via onderstaande knop.
  • Zodra de aanvraag is verwerkt krijg je een bevestigingsmail met verdere richtlijnen en instructies.

Reserveer