Livre
Néerlandais

Kevin en de koekjesdief

Philip Reeve (auteur), Sarah Mcintyre (dessinateur), Saskia Martens (traducteur)
In Bumbelfort worden in alle winkels koekjes gestolen. Kevin, de mollige vliegende pony van Max, wordt beschuldigd van diefstal. Want Kevin is verzot op koekjes. Maar hij is geen dief. Max en Kevin gaan op zoek naar de echte dief. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit en blauw. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Kevin en de koekjesdief
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah Mcintyre
Traducteur
Saskia Martens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Kevin and the biscuit bandit
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
162 p. : ill.
ISBN
9789002273032 (hardback)

Commentaires

Max en zijn kleine mollige, vliegende pony Kevin wonen in een flatgebouw in Bumbelfort. Kevin houdt heel erg van koekjes. Als in Bumbelfort in alle winkels koekjes gestolen worden, wordt Kevin hiervan beschuldigd en moet hij naar de paardengevangenis. Max is ervan overtuigd dat Kevin de dief niet is en samen met Kevin gaat hij op zoek naar de echte dief. Vlot leesbaar verhaal, humoristisch en aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Ingedeeld in korte en gedrukt in een groot lettertype met ruime regelafstand, met af en toe afwijkende typografie. Met veel gekleurde illustraties in zwart-wit en blauwe tinten, die erg goed de sfeer van het verhaal weergeven. Een boek dat een lach op je gezicht tovert en ook zeer geschikt is om voor te lezen. Aantrekkelijk omslag. Zelfstandig te lezen. In de serie verschenen eerder 'Het verhaal van Kevin' en 'Kevin op de vlucht'*. Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Philip Reeve

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions