Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Jasper

Autre titre Op zoek naar Jasper

Marieke Van Hooff (auteur), Hilde Schuurmans (dessinateur)

Jasper

Autre titre Op zoek naar Jasper

Public cible:
9-11 ans et plus
Jasper (ca. 10) woont al jaren bij de familie Wouterse. Maar hij is niet hun echte zoon. Op een dag wordt hij ontvoerd door Ismelda, die zegt dat ze zijn echte moeder is. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 6, AVI E5
Titre
Jasper
Autre titre
Op zoek naar Jasper
Auteur
Marieke Van Hooff
Dessinateur
Hilde Schuurmans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
153 p. : ill.
ISBN
9789059327351 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Jasper werd geadopteerd na zijn geboorte, maar dat komt hij pas te weten op zijn negende verjaardag. Die dag wordt hij namelijk door de buurvrouw, Katinka Knoek, ontvoerd en weer naar zijn moeder gebracht. Tenminste, dat is wat Katinka en Ismelda Westerling (zijn zogezegde moeder) beweren. Verder zijn er nog Mariska, het meisje waar hij stiekem verliefd op is en de kleindochter van Katinka Knoek, Thomas, zijn broer, en Jasper, de naamgenoot en commissaris.
En dan heb je nog de schrijfster die regelmatig in het verhaal de lezer aanspreekt.
Het begin van het verhaal is, net zoals bovenstaande samenvatting, een beetje verwarrend. De hoofdstukken volgen elkaar snel op en de auteur springt van het ene naar het andere onderwerp. Na enkele hoofdstukken neemt het verhaal echter een rustiger tempo aan en nemen de ingrepen van de auteur af.
In het eerste hoofdstuk kondigt de auteur het onderwerp van het boek aan en geeft ze de lezer de keuze om verder te lezen. Beginnende lezer…Lire la suite
Jasper (ca. 10) woont al jaren bij de familie Wouterse, maar hij is niet hun echte zoon. Niemand weet precies hoe het zit, behalve buurvrouw Katinka Knoek. Nu Jasper negen jaar bij de familie Wouterse woont, wordt hij, met hulp van Katinka Knoek, ontvoerd door Ismelda, die beweert zijn echte moeder te zijn. Er volgt een spannend avontuur waarin Mariska, de kleindochter van Katinka, Jaspers broer Thomas, de commissaris en hun moeder Ellen Wouterse proberen Jasper terug te vinden. Eenvoudig, van de hak op de tak springend verhaal, waarin verschillende verhaallijnen door elkaar heen lopen. Het is opgebouwd uit korte hoofdstukken van twee tot vier pagina's en in korte zinnen geschreven, AVI-E5. De alwetende auteur spreekt de lezer regelmatig aan, om dingen uit te leggen of te herhalen, wat het verhaal onderbreekt en niet prettig (voor)leest. Het heeft een ongeloofwaardig einde en slechte karaktertekening van de vele personages. Het is geïllustreerd met sfeervolle pentekeningen, in zwart-w…Lire la suite