Livre
Néerlandais
Het leven van vijf vrienden in Rio de Janeiro ten tijde van de wilde hedonistische periode gedurende de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw.
Titre
Einde
Auteur
Fernanda Torres 1965-
Traducteur
Kitty Pouwels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Portugais
Titre original
Fim
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2015
238 p.
ISBN
9789023492542 (paperback)

Commentaires

Een vijfluik over het leven van vijf Braziliaanse mannen aan het einde van hun leven: Alvaro, Silvio, Ribeiro, Neto en Ciro. Vijf verhalen over leven, dood, vrouwen en drank uit het Rio de Janeiro ten tijde van de wilde hedonistische periode gedurende de jaren zestig en zeventig. Maar tegelijkertijd ook vijf verhalen over hun vrouwen en ex-vrouwen en vriendinnen en hun relatie met hen. Deze mannen sterven aan hartaanvallen, overdosis, chronische ziekten, maar ze hebben een gemeenschappelijke noemer: eenzaamheid. Tevens een boek over een zoekende priester en een jonge verpleegster genaamd María Clara, die Ciro vrijwillig een overdosis verstrekt in het ziekenhuis. De schrijfster (Rio de Janeiro, 1965) is een bekende actrice. Dit is haar debuutroman. Een prachtig en soms wreed verhaal over liefde, hoop en verwachtingspatronen binnen een relatie.

À propos de Fernanda Torres

Fernanda Pinheiro Monteiro Torres (née le 15 septembre 1965 à Rio de Janeiro, Brésil) est une actrice brésilienne de cinéma et de télévision.

À 19 ans à peine, elle reçoit le Prix d'interprétation féminine à Cannes pour son rôle dans Parle-moi d'amour d'Arnaldo Jabor.

Filmographie sélective

  • 1986 : Parle-moi d'amour d'Arnaldo Jabor

Bibliographie

  • Fin [« Fim », 2013], trad. de Marine Duval, Paris, Éditions Gallimard, coll. « Du monde entier », 2015, 256 p. (ISBN 978-2-07-014789-2)

Liens externes