Verhalenparade Rupelbib - Voorleessessies Niel - GEANNULEERD

Het is bewezen dat voorgelezen worden belangrijk is voor het stimuleren van de fantasie en voor de ontwikkeling van het taalgevoel van een jong kind. Tegelijk is het een aangename ervaring waarbij kinderen op een fijne manier kennis kunnen maken met een wereld van boeken. De bib nodigt in in Niel graag alle kindjes tussen 4 en 8 jaar mee in de spannende wereld van het prentenboek. Daarna is er ...

When
Van 16 oktober 2019 tot 17 juni 2020

Creatief met beton - WACHTLIJST - GEANNULEERD/UITGESTELD

Beton is een blijvertje onder de creatieve materialen. Maak je huis hip en happy met deze zelfgemaakte schalen in beton. Met zulke mooie zelf gegoten kommetjes in huis word je meteen goed gezind. Wil je zelf aan de slag? Gewoon doen! In twee lessen leer je de kneepjes van beton gieten en versieren. De workshop wordt gegeven in samenwerking met De Banier.

When
Van 3 juni 2020 tot 10 juni 2020

Internetbankieren op Smartphone - GEANNULEERD

Onze vrijwilligers van het Rupelbib-team leren je hoe je een rekening beheert en hoe je overschrijvingen uitvoert via internet. Dit kan zonder je privé-gegevens vrij te geven. Veiligheid komt ruim aan bod. Je hebt geen kaartlezer of bankkaart nodig. Het is de bedoeling dat je je eigen smartphone meebrengt. “De ticketverkoop start op maandag 8 juli 2019 om 9u.”

When
woensdag 17 juni 2020

Schatten van Vlieg: bibliotheekvestiging Hemiksem

Tijdens de zomer gaat heel het land weer op zoek naar de schatten van Vlieg!. En uiteraard doet de bibliotheek ook dit jaar weer mee en organiseren we een heuse Vlieg!-zoektocht. Kom tussen 1 juli en 31 augustus een kijkje nemen in de bib en ga mee op zoek. Je kan er een leuk verrassingspakket mee verdienen.

When
Van 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020

Zomerspaaractie 2020: win een mooie prijs

Rupelbib wil kinderen aanmoedigen om te lezen in de zomervakantie. Daarom geeft de bib hen per gelezen boek stempels op een spaarkaart. Als de kaart vol is, krijgen de kinderen een kleine verrassing. De spaarkaarten zijn geldig in alle Rupelbibs. Voor de beste lezers is er een extra prijs en na de actie wordt uit alle ingeleverde kaarten nog een gelukkige geloot.

When
Van 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020

Beginternet Hemiksem : cursus

Is de wereld van de computer je nog volledig onbekend? Dan is deze cursus voor absolute beginners iets voor jou. Stap voor stap leren de vrijwilligers van Rupelbib je in 9 lessen de basisvaardigheden van de computer, het internet en e-mail. De cursus bestaat uit 3 delen : - Start met surfen: je leert werken met de muis, het toetsenbord en je zet je eerste stappen op het internet. - Start met ...

When
Van 10 september 2020 tot 5 november 2020