Dvd
Nederlands

De fopkampioen

Walter De Donder (acteur), Agnes De Nul (acteur), Chris Cauwenberghs (acteur)
Theatershow waarin Plop en zijn vrienden bezoek krijgen van een mysterieuze fopkabouter.
Onderwerp
Kabouters, Foppen
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2012
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 19 november 2011 in het Chassé Theater te Breda
EAN
5414233153368
CDR
LAD0221

Besprekingen

Vlaamse theatershow van Studio 100 met de avonturen van kabouter Plop, bekend van televisie, theater en bioscoop. Plop en zijn vrienden krijgen bezoek van een mysterieuze fopkabouter. Er volgen een ontploffing, afgeknipte bloemen en vastgelijmde pantoffels; maar wie is eigenlijk de geheimzinnige kabouter die al die grapjes uithaalt? En kunnen de kabouters erom lachen? De show reisde vanaf oktober 2011 t/m april 2012 door Nederland en België in de bekende setting van Walter De Donder als Kabouter Plop, Aimé Anthoni als Kabouter Klus, Chris Cauwenberghs als Kabouter Lui en Agnes de Nul als Kabouter Kwebbel. De fopkabouter wordt gespeeld door Peter Thyssen. Ze zingen veel bekende liedjes zoals Het Ploplied, Laat ons dansen, De ganzenpas en natuurlijk de Kabouterdans. Deze dvd bevat de registratie van de show in het Chassé Theater in Breda op 19 november 2011. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Walter De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Dumon

Walter De Donder (Hekelgem, 12 juli 1961) is een Vlaamse acteur en politicus voor CD&V.

Hij is het best bekend door zijn rollen in de Studio 100-series Samson en Gert als burgemeester Modest ("meneer de burgemeester") en Kabouter Plop (als de gelijknamige hoofdpersoon). Sinds 2011 is De Donder daadwerkelijk burgemeester in Affligem.

Biografie

Op zijn vijftiende stopte De Donder met school en ging hij op leercontract bij een bakker in Aalst. Een jaar later, in 1976, ging hij aan de slag bij de NMBS als loopjongen bij het station van Denderleeuw. Later ging De Donder werken op het ministerie van Economische Zaken.

In zijn jeugd sloot De Donder zich aan bij de Chiro, waar hij van 1979 tot 1986 actief was als leider. Ondertussen was hij ook actief als acteur bij amateurtoneelkring Prutske in Hekelgem. Daarnaast had hij een eigen poppentheater dat Bibberlip heette. Bij Prutske werd hij ont…Lees verder op Wikipedia

Suggesties