Boek
Nederlands

Wat een gekke vijver!

Walter Baele (auteur), Gert Verhulst (auteur), Hans Bourlon (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het dorp van Samson en Gert wil de minister een fabriek bouwen. Samen met de burgemeester en Van Leemhuyzen bedenken ze een plan om dit te voorkomen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Wat een gekke vijver!
Auteur
Walter Baele Gert Verhulst Hans Bourlon Studio 100
Illustrator
Ward De Graeve
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Studio 100, 2009
[43] p. : ill.
ISBN
978-90-5916-492-5

Besprekingen

In het dorp van Samson en Gert verschijnt op een dag een grote graafmachine met daarin een afgevaardigde van de minister, die vertelt dat er in hun dorp een grote fabriek zal worden gebouwd. Dat willen ze natuurlijk niet in hun dorp en daarom bedenken ze samen met Van Leemhuyzen en de burgemeester een plan. Maar als de minister op bezoek komt gaat het toch nog bijna mis. Eenvoudig verhaaltje dat goed afloopt, herkenbaar door de hoofdpersonen uit het bekende televisieprogramma. Soms vrij lange zinnen en veel dialoog; af en toe afwijkend taalgebruik. Volgens de uitgever is het boek bedoeld voor beginnende lezers, maar voor hen is het niet geschikt vanwege veel te moeilijke woorden (Van Leemhuyzen, cowboyhoed, afgevaardigde) en te lange zinnen. Kinderen die het verhaal zelf kunnen lezen, zullen het te kinderachtig vinden. Ruim geïllustreerd met stripachtige zwart-wittekeningen. Op het omslag een kleurentekening van de hoofdpersonen. In dezelfde serie verscheen 'Dief in het dorp!'*. Voorl…Lees verder

Over Walter Baele

Walter Baele (Waregem, 16 mei 1964) is een Vlaamse cabaretier, acteur en eindredacteur, vooral bekend voor het creëren en spelen van typetjes.

Biografie

Baele werd geboren te Waregem als zoon van twee leerkrachten en bracht zijn jeugd vanaf zijn twaalfde door in Zulte. Tijdens zijn jeugdjaren was hij met enkele vrienden actief in de WAC (Waregemse Atletiek Club). Hij behaalde destijds opmerkelijke resultaten op de 400 en 800 meter. In 1984 begon hij te werken als onderwijzer in Overijse.

In 1992 won Baele het Humorologiefestival en zette hij zijn eerste stappen in de mediawereld. Hij werkte mee aan verschillende televisieprogramma's, waaronder PVBA, Het Liegebeest en De Droomfabriek. Nadien ging hij zich specialiseren in het ontwikkelen van verschillende typetjes. Zo vertolkte hij van 1994 tot 1997 het populaire terugkerende personage "Marcel De Neudt" in De familie Backeljau. Rond diezelfde t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties