Boek
Nederlands

Concurrentie

Tom Bergs (auteur)
Als bij een bomaanslag in het gemeentehuis van een Vlaams stadje de burgemeester wordt gedood, doet inspecteur Johan Pieters onderzoek en komt hierbij terecht in een wespennest van intriges.
Titel
Concurrentie
Auteur
Tom Bergs 1987-
Taal
Nederlands
Uitgever
Dendermonde: Uitgeverij Het Punt, 2020
311 p.
ISBN
9789460795107 (paperback)

Besprekingen

Bij een bomaanslag in het gemeentehuis van een kleine Vlaamse stad komt de burgemeester om. Op fragmenten van de bom worden de vingerafdrukken aangetroffen van een militair die jaren geleden spoorloos verdween. Inspecteur Johan Pieters komt terecht in een wespennest van intriges: de burgemeester had een verhouding met zijn secretaresse, de vrouw van de burgemeester houdt er minnaars op na, onder wie Jorn, de beste vriend van de militair, die al snel hoog op het verdachtenlijstje komt. Ook Walter, de ex van de vrouw van de inspecteur en samen met haar beste vriendin, die net uit de gevangenis is ontslagen, komt weer in beeld als hij wraak wil nemen voor het verlies van zijn dochter. Deze derde roman van de Vlaamse auteur is te volgepropt met nevenintriges waardoor het verhaal van de hak op de tak springt en de lezer zich constant moet afvragen wat er nu weer aan de hand is en met wie. De politionele onderzoeken zijn nogal simplistisch, net als het taalgebruik zodat het boek alleen maa…Lees verder

Over Tom Bergs

Tom Bergs (Haacht, Vlaams-Brabant, 3 december 1987) is een Vlaamse auteur van misdaadromans en jeugdverhalen.

Tom Bergs debuteerde in 2014 met het kortverhaal De Papiervreter, dat hij samen met collega Kris van der Sande schreef. In 2015 kwam met Dubbelleven zijn eerste misdaadroman uit. Deze reeks draait rond speurders Johan Pieters en Sophie D’Hondt en speelt zich af in de Vlaams-Brabantse gemeenten Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen, waar de auteur werkzaam is bij de politie. In 2017 verleende Bergs zijn medewerking voor een dorpsspel.

In 2018 verruilde de auteur uitgeverij Mira Loves Books voor Uitgeverij Het Punt. Daar werd hij het jaar daarop verkozen tot een van de ambassadeurs van de uitgeverij. Daarnaast is hij ook nog actief als jeugdauteur bij uitgeverij Kramat, waar hij meeschrijft aan de kortverhalenbundels rond Junior Monsterboek.

Bibliografie

Pieters & D’Hondt-serie
Lees verder op Wikipedia