Boek
Nederlands

Inuit

Tialda Hoogeveen (auteur)
+1
Inuit
×
Inuit Inuit
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Inuit leven al duizenden jaren in het noordpoolgebied. Lees van alles over deze volken, hun leefgebied, hoe ze vroeger en nu leefden en hun taal en cultuur. Met foto’s en een kaartje in kleur. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Inuit
Titel
Inuit
Auteur
Tialda Hoogeveen
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789086646760 (hardback)

Besprekingen

De Inuit zijn volken die leven in het noordpoolgebied. In het eerste hoofdstuk wordt verteld over de verschillende namen van deze bevolkingsgroepen, die volgens een besluit van de Noordpoolconferentie van 1977 officieel Inuit genoemd worden. De volgende zes hoofdstukken gaan over het leefgebied van de Inuit, hoe ze vroeger leefden, hoe een iglo gebouwd wordt en hoe het leven in de afgelopen eeuw veranderd is. Ook zijn er hoofdstukken over taal, kunst en muziek, over geloof, verhalen en mythologie en over meer zelfstandigheid voor de Inuit. Bij elk hoofdstuk van 1-4 blz. staat een duidelijke grote foto in kleur of zwart-wit met een toelichtend bijschrift; moeilijke woorden zoals animisme, mythe, nomaden en permafrost staan dikgedrukt en worden uitgelegd in de trefwoordenlijst achterin. Ook is een kaartje opgenomen van het noordpoolgebied en een tekening van een iglo. Elk hoofdstuk is ingedeeld in blokjes met soms een ‘wist je dat …’ of een tip. De informatiedichtheid is hoog en het taa…Lees verder

Over Tialda Hoogeveen

Tialda Hoogeveen (Haskerdijken, 8 mei 1974) is een Nederlandse journalist, schrijver en redacteur. Naast boeken en artikelen voor kinderen en volwassenen verschenen van haar hand ook korte verhalen, gedichten en een hoorspel. Naast het Nederlands schrijft ze ook in het Fries.

Opleiding

Na de scheiding van haar ouders verhuisde ze van Haskerdijken naar Joure. Tialda Hoogeveen begon al jong met schrijven. In de tijd dat zij in Londen een cursus volgde was ze au-pair bij mensen die werkten als regisseur en als acteur/schrijver. Van 1995 tot 2000 studeerde ze Communicatie aan de Hogeschool Inholland. Later volgde zij meerdere journalistieke cursussen aan de Hogeschool Utrecht.

Redacteur

Eind 2001 werd ze redacteur voor de publicaties van de Vereniging Natuurmonumenten. Tialda Hoogeveen werkt vanaf 2010 voor Vogelbescherming Nederland als redactrice van het jeugdmagazine Vogels Junior…Lees verder op Wikipedia