Boek
Nederlands

Het boek der raadselen

Thea Stilton (auteur), Mauro De Toffol (illustrator), Alice Iuri (illustrator)
De duistere tovenaar Igor de Donkere heeft zijn pijlen op Wonderrijk gericht. Nu heerst er een sneeuwstorm in de lente, waardoor de bomen en planten niet kunnen uitlopen. Kunnen de vijf prinsessen hem stoppen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het boek der raadselen / Thea Stilton ; illustraties en kaarten Mauro De Toffol, Alice Iuri [e.a.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Mauro De Toffol Alice Iuri
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto delle principesse
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
117 p. : ill.
ISBN
9789085924289 (hardback)

Besprekingen

In een nieuwe serie van wakker muis Thea Stilton, 'Prinsessen van Wonderrijk', is dit het eerste deel over vijf prinsessen die samen Wonderrijk beschermen tegen Igor de Donkere. Er heerst een sneeuwstorm in de lente, waardoor de bomen en planten niet kunnen uitlopen. De vijf prinsessen verlossen door een raadselachtig gedicht op te lossen, de robijn uit de beuk, waardoor het weer lente wordt. En dan kan het lentefeest toch nog op tijd beginnen. Een boek met een vergelijkbare vormgeving als de boeken van/over Geronimo Stilton: willekeurig gekleurde woorden die variëren in vorm en grootte, af en toe een informatieve pagina tussen het verhaal door en een ruime bladspiegel met veel gekleurde illustraties. De tekst bevat niet veel moeilijke woorden, maar mist vaart en heeft veel weg van de 'en toen en toen' stijl, waardoor er niet veel spanning ontstaat; slechts in de vorm van een mededeling: als de opdracht is uitgevoerd, valt de laatste goudkorrel in de zandloper. Het sfeervolle omslag t…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia