Boek
Nederlands

Met ons komt alles goed : over 1728 dieren en Max-Jozef

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator), Renaat Bosschaert (illustrator)
+1
Met ons komt alles goed : over 1728 dieren en Max-Jozef
×
Met ons komt alles goed : over 1728 dieren en Max-Jozef Met ons komt alles goed : over 1728 dieren en Max-Jozef
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Max-Josef wordt door zijn vader voor enkele weken naar een pension gestuurd. Het blijkt een dierenpension te zijn, dat bijna gaat sluiten. Wat gebeurt er met de dieren? En waar moet Max-Josef heen? Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Met ons komt alles goed : over 1728 dieren en Max-Jozef
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert Renaat Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
88 p. : ill.
ISBN
9789462911727 (hardback)

Besprekingen

Max-Jozef staat op een dag voor de deur van Pension Flee. Hij is er door zijn vader naartoe gestuurd, want zijn vader gaat op reis en zijn moeder zit in een kliniek. Maar Pension Flee is eigenlijk een dierenpension. Eigenaresse Flee wil ermee stoppen om op reis te gaan. Er zijn nog een paar dieren waarvoor ze een nieuw huis zoekt. Samen met Max-Jozef zoekt ze een nieuwe bestemming, voor de dieren en voor henzelf. Flee vertrekt en Max-Jozef moet zich met de drie laatste dieren staande zien te houden. Het verhaal speelt zich af in een denkbeeldige kustplaats. Het is realistisch maar heeft ook sprookjesachtige elementen die worden versterkt door de vele bijzondere illustraties. Illustrator Greet Bosschaert bewerkte, met kleur en eigen toevoegingen, de oorspronkelijk in zwart-wit gedrukte houtsneden en gravures van haar vader (achterin het boek afgebeeld) tot illustraties bij dit verhaal. Het taalgebruik en de korte zinnen zorgen ervoor dat het leestechnisch niet moeilijk is. De stijl vra…Lees verder

Met ons komt alles goed

Max-Jozef komt op een dag aan bij Flee. De jongen staat er alleen voor: zijn vader is voor een tijdje weg en zijn moeder is opgenomen in een kliniek. Flee heeft een soort dierenpension maar ontfermt zich ook over de jongen. Omdat ze zelf wil verhuizen moet ze op zoek naar goede baasjes voor de overgebleven dieren. Van alle dieren die ooit in het pension zaten, heeft ze een schilderijtje ... in totaal 1728 stuks. Flee en Max-Jozef gaan op zoek naar gouden mandjes voor de overgebleven dieren. Ook voor Max-Jozef zelf moet er een oplossing gezocht worden, want hij kan niet mee richting horizon. Een verliefde agent doet veel moeite om Flee van gedachte te laten veranderen, maar haar besluit staat vast. Het dromerige verhaal kan wel op een happy end rekenen.

In eenvoudige, korte zinnen wordt een gevoelig verhaal verteld. Het wordt prachtig aangevuld met knappe illustraties. Het verhaal achter deze tekeningen heeft ook dat mooie extraatje: Greet Bosschaert gebruikte de houtsned…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties