Door een ongeluk heeft een sociaal werker zijn vrouw en ongeboren kind verloren. Geplaagd door schuldgevoelens kan hij nauwelijks meer functioneren.
Titel
Het experiment
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Annemarie Vlaming
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Splitter
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2010
335 p.
ISBN
9789026127595 (paperback)

Besprekingen

Hoewel hij cum laude afstudeerde in de rechten, verkiest Marc Lucas een low profile-job als sociaal werker bij het Jeugdadviesbureau van Neukölln. Op een avond, wanneer hij op weg naar huis is na een bezoekje aan zijn schoonvader Constantin Sanner, verliest hij na een klapband de controle over het stuur. Het noodlot slaat toe: zijn vrouw en ongeboren kind verliezen het leven. Na het ongeval maken hoofdpijn, misselijkheid, zweetaanvallen en psychische kwellingen Lucas onverdraaglijk moe. Hij heeft een zwaar trauma ondergaan en wil dat uit zijn geheugen wissen. Daarom besluit hij in te gaan op een advertentie in de krant voor een kliniek die hem belooft: ‘Nadat we een amnesie hebben bewerkstelligd, laden we je weer op met herinneringen en belevenissen die je écht terug wil krijgen. We laten je verhuizen naar een andere deelstaat, zorgen ervoor dat je daar een nieuwe baan krijgt, integreren je in je nieuwe buurt met een op maat gesneden levensverhaal.’ Uiteindelijk besluit Lucas toch nie…Lees verder
Marc Lucas heeft bij een door hem veroorzaakt auto-ongeluk zijn zwangere vrouw verloren. Zelf heeft hij daardoor een niet verwijderbare splinter in zijn nek, die helse pijnen veroorzaakt waarvoor hij medicijnen slikt. Maar zijn depressie drukt nog zwaarder. Dan stuit hij in de kliniek van zijn schoonvader op een advertentie, waarin vrijwilligers worden gevraagd voor een experiment waarbij traumatische gebeurtenissen uit het geheugen gewist zullen worden. Na een vrijblijvend gesprek blijkt hij al midden in het experiment te zitten. Niets klopt meer in zijn leven, en het lijkt of hij voortdurend aan hallucinaties lijdt. Een ware nachtmerrie. Een vlot leesbaar, meeslepend boek vol actie. Het houdt de aandacht vast, omdat je ook als lezer niet weet, of de ervaringen echt of hallucinaties zijn. Wat gebeurt er nou eigenlijk, en wie zijn de werkelijke vijanden? Welk groot geheim moet verborgen blijven? Er wordt niets overbodigs verteld. Als lezer verwacht je na zo’n prima thriller een groots…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010
Lees verder op Wikipedia