Makkelijk lezen
Nederlands

De laatste straatmuzikant

Ruth Lasters (auteur)
+1
De laatste straatmuzikant
×
De laatste straatmuzikant De laatste straatmuzikant

De laatste straatmuzikant

In de reeks:
Een straatmuzikant voert actie tegen de koptelefoons waar veel mensen mee lopen. Verhaal in korte zinnen zonder moeilijke woorden.
Titel
De laatste straatmuzikant
Auteur
Ruth Lasters 1979-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2013
61 p.
ISBN
9789460012303 (paperback)

Besprekingen

De schrijfstijl van dit boek is eenvoudig, in korte zinnen zonder moeilijke woorden. Desondanks is het een mooi verhaal met een goede opbouw en originele invalshoek. Een gitarist die elke dag op verschillende plekken in de stad op straat speelt, heeft het moeilijk. De mensen luisteren niet meer omdat ze allemaal koptelefoons op hebben en naar hun mp3-speler luisteren. Een vriend van de straatmuzikant ergert zich daar zelfs zo aan, dat hij soms de oortjes uit mensen hun oor rukt en dan heel hard wegrent. Een meisje in een blauwe jas komt vaak naar de gitarist luisteren. Ze geeft hem geen geld, maar bijvoorbeeld scheerzeep of soep. En zelfs een keer een kus. De bevriende straatmuzikant voert actie tegen de koptelefoons en komt daarmee uiteindelijk in de problemen. Hij wordt zelfs opgepakt. De gitarist ontsnapt op tijd dankzij het meisje met de blauwe jas. Het boek is zeker geschikt voor migranten die Nederlands leren en anderen die behoefte hebben aan lectuur in eenvoudige taal. Ruime b…Lees verder

Over Ruth Lasters

Ruth Lasters (Antwerpen, 5 februari 1979) is een Vlaams dichteres en schrijfster.

Biografie

Lasters studeerde in Brussel en volgde lessen aan de SchrijversAcademie. Later woonde zij enige tijd in Madrid en in Gent, om zich daarna weer in haar geboortestad Antwerpen te vestigen. Naast haar literaire werk is zij actief als docente Frans.

Zij publiceerde gedichten en columns in onder meer Lava, Deus ex Machina, Revolver, En er is, Krakatau, NRC Handelsblad, Het Liegend Konijn en in de bloemlezing 21 dichters voor de 21ste eeuw. De redactie van het literair tijdschrift De Brakke Hond selecteerde in 2003 werk van de schrijfster voor de bundel Mooie jonge honden. Nieuw Vlaams literair talent. In 2005 bekroonde datzelfde tijdschrift haar verhaal Poolijs met de Brakke Hond-prijs 2005. Sinds september 2006 maakt Lasters zelf deel uit van de redactie van De Brakke Hond.

Haar debuutroman kreeg eveneens de…Lees verder op Wikipedia