Dvd
Engels

The Lego movie

Phil Lord (regisseur), Christopher Miller (regisseur), Mark Mothersbaugh (componist)
In deze originele 3D computeranimatie volgen we Emmet, een doorsnee, braaf LEGO mini-figuurtje, dat door een misverstand wordt aangezien als de 'speciale' die de wereld zal redden. Emmet gaat met een bont gezelschap op missie om een eind te maken aan het schrikbewind van de boosaardige tiran, President Business. Helaas is Emmet hopeloos en hilarisch slecht voorbereid op dit avontuur.
Titel
The Lego movie / dir. by Phil Lord, Christopher Miller ; written by Phil Lord, Christopher Miller ... [et al.]
Regisseur
Phil Lord Christopher Miller
Componist
Mark Mothersbaugh
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888169032 5051888248485

Over Phil Lord

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Philip A. (Phil) Lord (Miami, 12 juli 1975) en Christopher Robert Miller (Everett, 23 september 1975) zijn een Amerikaans filmmakersduo. Het tweetal regisseerde onder meer de films Cloudy with a Chance of Meatballs (2009), 21 Jump Street (2012) en The Lego Movie (2014).

Biografie

Phil Lord werd in 1975 geboren in Miami als de zoon van een Cubaanse psychologe en een Amerikaanse luchtvaartondernemer. Christopher Miller werd in hetzelfde jaar geboren in Everett. Hij groeide op in de Seattle-regio, waar zijn vader een houtzagerij had. Aan Dartmouth College leerden de twee elkaar kennen. Zowel Lord als Miller maakte in die periode regelmatig korte films. De twee hadden ook een voorliefde voor animatiefilms.

Tijdens hun studiejaren werd in de schoolkrant een artikel over Miller gepubliceerd. Michael Eisner, toenmalig CEO van The Walt Disney Company, kreeg het artikel onder ogen en nodigde Miller uit …Lees verder op Wikipedia