Dvd
Nederlands

Het geheim van Lorre

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
In de theatervoorstelling gaan Piet Piraat en zijn scheepsmaten op zoek naar de schat van Tambadu op Papegaaien eiland. Met de hulp van de papegaai Lorre komen ze erachter dat de schat niet op het eiland, maar in het theater verstopt is.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Het geheim van Lorre
Acteur
Peter Van de Velde Anke Helsen 1955- Dirk Bosschaert Dirk Van Vooren Tijl Dauwe
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2009
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Registratie van de voorstellingen op 21 juni 2009 in het Chassé Theater in Breda Nederlands gesproken
EAN
5414233905752

Besprekingen

Piet Piraat, een van de creaties van de Belgische productiemaatschappij Studio 100, is behalve in de populaire kindertelevisieserie ook in speelfilms en in theatershows te zien. Wederom toerden Peter van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen en Dirk van Vooren als Piet Piraat en zijn scheepsmaten, de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil, met hun Scheve Schuit langs de theaters. De maatjes gaan in deze show op zoek naar de schat van Tambadu op Papegaaien eiland. Met de hulp van de papegaai van Piraat Roodbaard, Lorre, komen ze erachter dat de schat niet op het eiland, maar in het theater verstopt is. De show is opgenomen in het Chassé Theater in Breda op 21 juni 2009. Een interactieve show voor de kleinsten, met verschillende (piraten)liedjes.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties