Boek
Nederlands

De zijderoutes : geïllustreerde editie

Peter Frankopan (auteur), Neil Packer (illustrator)
+1
De zijderoutes : geïllustreerde editie
×
De zijderoutes : geïllustreerde editie De zijderoutes : geïllustreerde editie

De zijderoutes : geïllustreerde editie

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Peter Frankopan herwerkte zijn boek over de zijderoutes voor een nieuw publiek. Jong en oud kan in deze geïllustreerde publicatie lezen over het machtige Perzië uit de oudheid, de beruchte Hunnen, de opkomst van Europa. Via de twee wereldoorlogen eindigt de spannende reis door de geschiedenis in het heden.
Titel
De zijderoutes : geïllustreerde editie
Auteur
Peter Frankopan
Illustrator
Neil Packer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silk roads : a new history of the world
Uitgever
Houten: Van Goor, 2018
127 p. : ill.
ISBN
9789000362530 (hardback)

Besprekingen

Reis mee naar het oosten in deze rijk geïllustreerde uitgave met een 'zijdezacht' omslag. Het is een opvallende uitgave door de (voor goede lezers) begrijpelijke inhoud, hoewel het complexe vraagstukken betreft, en de vele sprankelende illustraties. Daarnaast is het bijzonder dat er verbindingen worden gelegd tussen de belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, op basis van de kennis van nu, aan de hand van de metafoor van de zijderoutes (oost en west, gebeurtenissen door de eeuwen heen). Handel, opkomst en ondergang van wereldrijken, schitterende steden, oorlogen, godsdiensttwisten, ziekten, mensen en ideeën zijn onderwerpen die aan bod komen. De zijderoutes, niet als échte wegen, maar als centraal zenuwstelsel van de wereld, waarlangs alle organen met elkaar in verbinding staan. In elk hoofdstuk wordt ‘een weg’ rond een bepaald thema gepresenteerd, o.a. de weg van het geloof, naar de islam, slavernij, Noord-Europa en oorlog. Daarbij is er aandacht voor het grote geheel, m…Lees verder

Over Peter Frankopan

CC BY 3.0 - Foto van/door The Conversation

Peter Frankopan is een historicus aan de universiteit van Oxford.

Leven en werk

Frankopan is gespecialiseerd in de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied, Rusland, het Midden-Oosten, Perzië, Centraal-Azië en verder gelegen gebieden, in de betrekkingen tussen het christendom en de islam, en in middeleeuwse Griekse literatuur.

Frankopan heeft geschiedenis gestudeerd aan Jesus College aan de Universiteit van Cambridge en haalde zijn doctoraat aan Corpus Christi College van de Universiteit van Oxford. In 1997 werd hij postdoctoraal onderzoeker (junior research fellow en vanaf 2000 senior research fellow) aan Worcester College. Hij is directeur van het Oxford centre for Byzantine Research. Hij is lid van de Royal Historical Society, de Royal Society of Arts, het Royal Anthropological Institute en de Royal Asiatic Society. Hij heeft deel uitgemaakt van het Kroatische internationale cricketteam.

Frankop…Lees verder op Wikipedia