Titel
My summer of love
Regisseur
Pawel Pawlikowski
Componist
Alison Goldfrapp Will Gregory 1959-
Naar het werk van
Helen Cross
Acteur
Emily Blunt 1983- Paddy Considine Natalie Press
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
83 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777921364
mooov

Besprekingen

In de tweede speelfilm, uit 2004, van regisseur Pawel Pawlikowski (Last resort) zien we in de hoofdrollen twee relatief onervaren actrices, Natalie Press en Emily Blunt. Het verhaal speelt tijdens een warme zomer in een dorpje in Yorkshire. De 16-jarige Mona verveelt zich stierlijk. Bovendien is haar moeder gestorven en haar oudere broer 'herboren christen' en alleen met geloofszaken bezig. Ze maakt kennis met Tamsin, die van kostschool is weggestuurd en nu de vakantie doorbrengt bij haar rijke vader. De twee van karakter en afkomst heel verschillende meisjes zijn door elkaar gefascineerd, langzamerhand ontwikkelt zich een innige lesbische relatie. Fritz de Jong (Filmkrant april '05): '(...) De tijdloze zomerromance zou zich in het heden kunnen afspelen, maar door het softe kleurenpalet zou het ook best gesitueerd kunnen zijn in de jaren zeventig. De van origine Poolse Pavlovski observeert de typisch Engelse klassenverschillen met de blik van een goed ingevoerde buitenstaander, die bo…Lees verder

Over Pawel Pawlikowski

Paweł Aleksander Pawlikowski (Warschau, 15 september 1957) is een Pools filmregisseur, producer en scenarioschrijver.

Biografie

Pawlikowski werd geboren in Warschau in 1957 en verliet op veertienjarige leeftijd Polen. Hij woonde in Duitsland en Italië alvorens in 1977 naar Groot-Brittannië te verhuizen. Hij studeerde literatuur en filosofie in Londen en Oxford. Einde jaren tachtig begon hij films te maken, vooral documentaires voor de BBC. In 1998 begon hij speelfilms te maken. Voor zijn eerste twee langspeelfilms die hij regisseerde en schreef (Last Resort, 2000 en My Summer of Love, 2004) ontving hij telkens een BAFTA Award.

Pawlikowski geeft les filmregie en scenarioschrijven in de National Film School in Engeland en de Wajda Film School in Warschau. Van 2004 tot 2007 was hij Creative Arts Fellow op de Oxford Brookes University.

FilmografieLees verder op Wikipedia

Suggesties