Boek
Nederlands

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
+1
De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles
×
De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over het ontstaan van de aarde en alles wat daarmee verband houdt. Met vrolijke zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Wetenschappen
Titel
De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The stunning science of everything
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021 | Andere uitgaves
93 p. : ill.
ISBN
9789020605563 (hardback)

Besprekingen

Dit boek bevat, net als alle andere delen van de populaire serie 'Waanzinnig om te weten', ongewone, soms bizarre en humoristische informatie. Alleen is het nu een vrij 'luxe' uitgave met kleurenillustraties op ruim A4-formaat, waarin wordt ingegaan op het ontstaan van de aarde en alles wat daarmee verband houdt. Ook onderwerpen als chemie, het menselijk lichaam, dinosaurussen en insecten passeren de revue. Modern taalgebruik (waanzinnig, keihard, oef e.d.), stripverhaaltjes, karikaturale tekeningen, denkwolken, veel grappen, steunkleuren in de aparte kaders met extra informatie, zoals 'Waanzinnige Weetjes', 'Vragen', 'Geniaal Genie' maken het voor de jeugd een aantrekkelijk boek. Dit levert erg veel informatie op over wetenschappelijke en natuurkundige onderwerpen die te begrijpen is door kinderen vanaf ca. 11 jaar. Voorin staat de inhoud vermeld van de dertien hoofdstukken, terwijl achterin een uitklapbare tijdlijn staat die d.m.v. een soort strip de ontstaansgeschiedenis van de aar…Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links

Suggesties