Boek
Engels
Een man en een vrouw uit verschillende sociale klassen worden verliefd op elkaar, maar verliezen elkaar toch uit het oog.
Titel
The best of me
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2012
292 p.
ISBN
9780751542981 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Amanda en Dawson wonen in een klein provinciestadje in het zuiden van de Verenigde Staten. Amanda behoort tot een rijke familie en Dawson komt uit een familie van criminelen. De twee worden verliefd op elkaar maar Amanda's ouders verzetten zich heftig tegen hun liefde. Als Dawson dan in de gevangenis terechtkomt omdat hij bij een auto-ongeluk de plaatselijke dokter doodrijdt, verliezen zij elkaar uit het oog. Meer dan dertig jaar later komen ze elkaar weer tegen als Tuck, de man die hen als jongeren de ruimte bood om elkaar te zien, sterft. De liefde blijkt nog even sterk maar de omstandigheden zijn veranderd en weer moeten de twee geliefden keuzes maken met onverwachte gevolgen. De lezer wordt vanaf de eerste bladzijde meegesleept in dit Romeo en Julia-achtig verhaal vol drama en romantiek waarin de criminele familie van Dawson ook nog eens voor de nodige spanning zorgt en de verschijning van een geheimzinnige vreemdeling voor het bovennatuurlijke. De lezer wordt vakkundig op het ver…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia