Boek
Nederlands

Niemand hield van Billie Vuist

Marnix Peeters (auteur)
+1
Niemand hield van Billie Vuist
×
Niemand hield van Billie Vuist Niemand hield van Billie Vuist

Niemand hield van Billie Vuist

Genre:
Schelmenroman met pornografische trekjes over het oprollen van een pedofielennetwerk in criminele kringen in Vlaanderen.
Onderwerp
Sekstoerisme, Pedofilie
Titel
Niemand hield van Billie Vuist
Auteur
Marnix Peeters
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2015
301 p.
ISBN
9789044628777 (paperback)

Besprekingen

Wie houdt van Marnix Peeters?

Dat Marnix Peeters een zekere flair heeft voor het absurde en het groteske wisten we van zijn vorige romans. In zijn nieuwe schakelt hij nog een versnelling hoger.

De wereld is misschien een schouwtoneel, maar die van Marnix Peeters (°1965) is toch vooral een spiegelpaleis, waar het meest waarachtige gelaat zich in de vervorming laat zien. In Niemand hield van Billie Vuist, zijn vierde roman in vier jaar tijd, blijft hij trouw aan dat credo. Hoofdgedrochten met dienst zijn Moeder Vuist en Pastoor Pelkmans, spilfiguren bij de vzw Phantasia, die onder het mom van barmhartigheid Thaise en Senegalese meisjes naar België haalt om luie geilaards de trip naar warme oorden te besparen. Stel je voor dat ze jonge deernes zouden moeten 'volblaffen' in volle zon. De gruwel!

Wat volgt zijn een goede 300 bladzijden vol kakverhalen en vuile vunzigaards die viezigheid uithalen met veel te jonge meisjes, en een reddingsactie (toch wel). En Peeters laat niets aan de verbeelding over.

Eén ding is zeker: de journalist kan schrijven, het onderwerp ten spijt. Noem hem gerust de dominatrix van het Vlaams, want hij slaagt er als geen ander in de taal a…Lees verder

Vijfde boek in drie jaar tijd van Peeters. De dikke Billie Vuist en zijn familie wonen in een aftandse stacaravan. Ze verdienen hun geld met criminele zaakjes. De moeder van Billie laat tieners uit arme landen onder het mom van een humanitaire uitwisseling naar België overvliegen en ‘verhuurt’ ze daar aan geile mannen. Billie en zijn vriendinnetje Mei ontdekken de vunzige praktijken van moeder Vuist en brengen samen het bedrijf ten val. Geschreven als een negentiende-eeuwse schelmenroman met een alwetende verteller en een korte samenvatting aan het begin van elk van de zes delen. Het gaat niet om de plot, maar om de taal. Aanvankelijk werkt Peeters’ semi-Vlaamse stijl met lange meanderende zinnen vol plastische beschrijvingen komisch en satirisch, maar na een bladzijde of 50 weet men het wel. De personen blijven stripfiguren, de gebeurtenissen zijn over de top en de seksuele escapades van vieze mannetjes met tienermeisjes gaan tegenstaan. Kortom, Marnix Peeters is geen Herman Brusselm…Lees verder

Over Marnix Peeters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Stormkat

Marnix Peeters (15 juli 1965) is een Vlaams auteur en columnist.

Biografie

Opgegroeid in Beverlo en wonend in Antwerpen, werkte Peeters in het begin van de jaren 90 als samensteller van het programma Update op Studio Brussel. Hij was tussen 1990 en 1996 muziekjournalist bij het weekblad Humo en lid van de jury van Humo's Rock Rally in 1992, 1994 en 1996. Verschillende van zijn rockinterviews voor Humo (met o.a. Dave Grohl, Rage Against The Machine en Robert Plant) verschenen in buitenlandse muziektijdschriften, in Japan en de Verenigde Staten. Nadien werkte hij jarenlang als interviewer en reportagemaker voor de krant Het Laatste Nieuws. Momenteel schrijft hij een column in de zaterdagbijlage Zeno van de krant De Morgen.

Hij publiceerde in kranten en tijdschriften als Oor, Guitar World, Deng, RifRaf, MaoMagazine, Algemeen Dagblad, Goedele, D…Lees verder op Wikipedia