Boek
Nederlands

Vogeleiland

Marion Pauw (auteur)

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wo

Titel
Vogeleiland
Auteur
Marion Pauw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2021
269 p.
ISBN
9789048854943 (paperback)

Besprekingen

Idyllisch eiland wordt een regelrechte hel

Spannend boek van Marion Pauw over raadselachtige vermissing.

Van de honderden Nederlanders die ieder jaar vermist raken, worden er ongeveer vijftien nooit meer teruggevonden. In het nieuwe boek van Marion Pauw wordt gereconstrueerd wat er in het geval van zo'n raadselachtige vermissing gebeurd kan zijn. Het is een fictief verhaal, maar niet onmogelijk.

Ook Marianne fietst op een dag weg van haar ouderlijk huis in Kampen en wordt daarna nooit meer gezien. De tiener heeft een oudere man, Berend, ontmoet en samen willen ze een alternatief leven gaan leiden op een onbewoond eilandje in het Ketelmeer. Terwijl de familie en de politie naar het meisje zoeken, heeft Marianne zelf het uitstekend naar haar zin in de ongerepte natuur. Tot het niet leuk meer is. Ze krijgt een kind. Tijdens de bevalling wil ze naar het ziekenhuis en Berend beseft dat hij schuldig zal worden bevonden aan ontvoering van een minderjarige en weigert. Hij ketent haar vast. Het idyllische eiland wordt een hel.

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van…Lees verder

Over Marion Pauw

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Willem Kaldenbach

Marion Pauw (Tasmanië, 19 augustus 1973) is een Nederlandse schrijfster en scenariste. Ze publiceert bij uitgeverij Anthos en Overamstel Uitgevers.

Biografie

Pauw werd geboren in Australië en emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze werkte onder meer als freelance journaliste en copywriter. In 2005 debuteerde ze met haar thriller Villa Serena. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met haar boek Daglicht. Met dit boek won zij de Gouden Strop in 2009. Er werden bijna 200.000 exemplaren verkocht en het boek is uitgebracht in zes landen, waaronder USA, Duitsland en Italië. In 2013 verscheen de verfilming van Daglicht in de bioscoop. De Amerikaanse filmrechten van Daglicht werden in 2017 verkocht aan het productiebedrijf Dutch Tilt. In 2015 was Pauw auteur van het geschenkboekje van het CPNB ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek. Pauw haalt voor haar boeken onder meer inspiratie uit haar…Lees verder op Wikipedia