Boek
Nederlands

Zelfs als we zwijgen

Marieke Nijkamp (auteur), Erica Van Rijsewijk (vertaler)
Finn, Maddy, Liva, Carter en Ever (ik-personen) brengen een afscheidsweekend door in een afgelegen berghut. Ze willen nog een laatste avontuur beleven in de wereld Gonfalan, van het LARP-spel dat ze jarenlang speelden. Maar ze hebben alle vijf hun geheimen en al gauw lopen spel en realiteit op levensgevaarlijke manier door elkaar. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Zelfs als we zwijgen
Auteur
Marieke Nijkamp
Vertaler
Erica Van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Even if we break
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
318 p.
ISBN
9789402706642 (paperback)

Besprekingen

Liva, Finn, Maddy, Carter en Ever (ik-personen) zijn totaal verschillend maar vinden elkaar in de fictieve wereld Gonfalon, waar zij tijdens hun LARP-avonden misdaden oplossen. Hoewel de afgelopen maanden de onderlinge relaties gespannen waren, komen ze nog één weekend bij elkaar om het spel te spelen voordat de vriendengroep compleet uit elkaar valt. Eenmaal begonnen aan hun laatste avontuur blijkt dat ze alle vijf hun geheimen meedragen en door een aantal mysterieuze gebeurtenissen vervaagt de grens tussen spel en realiteit tot het levensgevaarlijk wordt. Het verhaal wordt afwisselend door de vijf hoofdpersonen verteld waarbij de karakters steeds verder uitgediept worden. Gedachten en gesprekken zijn veelal filosofisch van aard en herkenbaar; alle vijf zijn ze druk bezig met het plannen van hun toekomst terwijl ze nog niet weten welk pad ze willen gaan bewandelen. Spannende young adult-thriller met veel aandacht voor diversiteit; zo is Ever non-binair, heeft Maddy autisme en heeft t…Lees verder

Over Marieke Nijkamp

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Zz9pzza

Marieke Nijkamp is een Nederlandse schrijver van romans voor adolescenten (ook in het Nederlandse taalgebied regelmatig young adult novels genoemd).

Debuut

Begin 2016 verscheen haar debuutroman This is Where it Ends. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en het stond meer dan een jaar in de bestsellerlijst van de New York Times-bestsellerlijst (categorie young adult). Ze schreef deze roman oorspronkelijk in het Engels en pas later werd deze vertaald in het Nederlands, onder de titel 54 minuten. De roman gaat over een schietpartij op een middelbare school in Amerika. Gedurende ongeveer een uur worden vier hoofdpersonen gevolgd die elk om eigen redenen de schutter vrezen.

Persoonlijk leven

Naast haar schrijverschap werkt Nijkamp als ambtenaar bij de Twentse overheid. Ook zet ze zich actief in voor de We Need Diverse Books-beweging.

Lees verder op Wikipedia