Boek
Nederlands

De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer

Marcus Pfister (auteur), Nannie Kuiper (bewerker)
+1
De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer
×
De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer

De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Er is maar één medicijn dat de zieke Knobbel kan genezen en dat groeit in de enge Duivelskloof; Regenboog en Vinnie durven de gevaarlijke tocht aan. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote aquarellen met glinsterende elementen. Vanaf ca. 4 jaar. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Vissen
Titel
De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer / Marcus Pfister ; vert. en bew. door Nannie Kuiper
Auteur
Marcus Pfister
Bewerker
Nannie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Regenbogenfisch hat keine Angst mehr
Uitgever
[Voorschoten]: De Vier Windstreken, 2001
[28] p. : ill.
ISBN
90-5579-587-9 (hardback)

Besprekingen

Regenboog, de mooiste vis van de zee, staat voor een uitdaging. Knobbel, de grote modderkruiper, is ziek en om te genezen heeft hij het zeewier nodig dat groeit aan het einde van de Duivelskloof. Ondanks zijn angst besluit Regenboog om samen met Vinnie het geneesmiddel te gaan zoeken...

Dit kijk- en leesboek biedt jonge kinderen heel wat kansen tot inleving. Het verhaal toont hoe je iemand gelukkig kunt maken door je angst te overwinnen. De tocht die Regenboog en Vinnie ondernemen, is niet zonder gevaar, maar alles loopt goed af dankzij de moed en de wilskracht van beide vissen. In wezen is dit thema leeftijdloos, maar Marcus Pfister heeft het op zijn gebruikelijke manier voor jonge kinderen visueel aantrekkelijk gemaakt. Lieflijke prenten in zorgvuldig gekozen kleuren met hier en daar wat glitterstukjes ademen warmte en geborgenheid uit. Dankzij deze unieke vormgeving is ook dit boek van Pfister een heuse aanrader.
[Sofie De Jonckheere]
Het enige medicijn dat de zieke modderkruiper Knobbel kan redden, is rood zeewier. Dat groeit alleen in de gevaarlijke Duivelskloof. Deze plek heeft een hoog 'enge monsters'-gehalte. Regenboog ('de mooiste vis') en het visje Vinnie besluiten het zeewier te gaan halen. De vermeende zeemonsters blijken achteraf onschuldige verschijnselen te zijn als zeewier en lantaarnvisjes. Het avontuur loopt goed af met als moraal: angst vertekent de werkelijkheid. Er zijn in de reeks 'De mooiste vis van de zee'* diverse uitvoeringen o.a. kartonboekjes en badboekjes. Dit prentenboek is op A4-formaat met de bekende glitterschubben van folie op de sfeervolle, paginagrote aquarellen. Het verhalende prentenboek is heel geschikt om voor te lezen, door het formaat ook aan een grotere groep kinderen. De moraal zal veel kleuters aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties