Boek
Nederlands
Nadat forensische antropologe Temperance Brennan bij bewustzijn is gekomen in een kleine ruimte, probeert zij te reconstrueren wat er is gebeurd.
Extra onderwerp
DET, Thrillers
Titel
206 botten
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Jasper Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
206 bones
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
336 p.
ISBN
9789022554760 (paperback)

Besprekingen

206 Botten is de twaalfde aflevering uit een reeks rond forensisch antropologe dr. Temperance Brennan. Het verhaal begint niet goed voor Brennan, want in het eerste hoofdstuk wordt duidelijk dat ze ontvoerd is en ergens ondergronds wordt vastgehouden. In de loop van het boek krijgen we nog regelmatig korte hoofdstukjes waarin een update wordt gegeven van Brennans ontsnappingspogingen. Belangrijker is echter het verhaal dat leidde tot haar netelige situatie. Dat begint wanneer het lijk wordt gevonden van een oude vrouw. Omdat het niet de eerste bejaarde vrouw is die recentelijk onder mysterieuze omstandigheden het loodje legde in de buurt van Montreal, vermoedt Brennan een verband. Ze kan zich echter niet volledig op de zaak storten omdat ze wordt gehinderd door een moeizame professionele situatie. Brennan wordt immers door een anoniem telefoontje beschuldigd van nalatigheid en het achterhouden van bewijsmateriaal van een vorige zaak. Daardoor wekt ze heel wat wantrouwen op bij …Lees verder
Forensisch antropoloog Temperance Brennan is in dit verhaal het beoogde slachtoffer. Ze wordt wakker in een afgesloten ruimte. In flashbacks wordt duidelijk dat iemand het op haar voorzien heeft, sinds ze een stoffelijk overschot begeleidde van Montreal naar Chicago. Ze wordt beschuldigd van fouten bij het onderzoek van het lijk van een oude weduwe. Maar degene die haar duidelijk zou kunnen maken wie de beschuldiging heeft gedaan, wordt vermoord. Terug in Montreal blijken er meer oude vrouwen vermoord te zijn en Brennan wordt op een steeds vervelender manier lastig gevallen. Thriller met veel details over het werk van een forensisch antropoloog (ook het beroep van de schrijfster) en met veel verbale schermwedstrijden tussen Brennan en luitenant Ryan met wie ze wel of niet een diepere verhouding wil. Het zicht op het verhaal wordt hierdoor wel eens uit het oog verloren, maar een vergelijk met de zouteloze televisieserie 'Bones' valt onbetwist in het voordeel van de roman uit. Niet de …Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia