Luisterboek
Nederlands

Het circus & Het grote feest

Karina Schaapman (auteur), Dieuwertje Blok (verteller), Floor Minnaert (muziek)
+1
Het circus & Het grote feest
×
Het circus & Het grote feest Het circus & Het grote feest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De muisjes Sam en Julia wonen allebei in het Muizenhuis, waar nog veel meer muizenfamilies wonen. Samen beleven ze avonturen in het circus en met drie prinsesjes. Hoorspelachtige vertelling met muziek en geluidseffecten. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Het circus
Het grote feest
Titel
Het circus & Het grote feest
Andere titel
Het circus en Het grote feest
Auteur
Karina Schaapman
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Muziek
Floor Minnaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
1 cd
Speelduur
37 minuten
ISBN
9789047617747

Besprekingen

Tweede luisterboek* met verhalen uit twee Muizenhuis-boeken van Karina Schaapman, voorgelezen door Dieuwertje Blok. De muisjes Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis. Julia woont er alleen met haar moeder en Sam met heel veel familieleden. De verlegen Sam en de durfal Julia vullen elkaar goed aan en samen beleven ze allerlei avonturen. In 'Sam & Julia en het circus'** gaat Julia met haar moeder in het circus werken. Ze stuurt brieven naar haar buurjongen Sam waarin ze hem alles over haar avonturen in het circus vertelt. In 'Sam & Julia: het grote feest'*** krijgen Sam en Julia onverwacht bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes, met wie ze vriendschap sluiten. De volgende dag blijkt dat het prinsesjes zijn. Dit verhaal verscheen als 'Gouden boekje’ ter gelegenheid van de inauguratie van Willem-Alexander. De korte verhaaltjes zijn sfeervol, maar soms braaf of clichématig. De poppenhuisfoto's die in de boeken een belangrijke rol spelen moet de luisteraar er zelf bij denken, maar de ve…Lees verder

Over Karina Schaapman

Karina Content (schrijversnaam Karina Schaapman) (Leiden, 6 juni 1960) is een Nederlands politica en schrijfster. Ze publiceerde een boek over haar jeugd en een boek over een strijd die ze tegen de gemeente Amsterdam voerde over het onderwijsniveau van de school van haar kinderen. Namens de Partij van de Arbeid was ze van 2002 tot 2008 gemeenteraadslid in Amsterdam.

Content voerde tot 2007 de naam Karina Schaapman. Schaapman is de naam van haar eerdere partner en vader van haar kinderen. Sinds haar huwelijk met de Amsterdamse schilder Eli Content voert ze in het dagelijks leven diens achternaam en Schaapman als auteursnaam.

Levensloop

Content groeide op in Leiden. Vanaf haar negende jaar werd ze deels verzorgd door haar Nederlands-Indische moeder en deels door haar stiefvader Rob Roberti (echte naam Rob Grabbijn), die directeur en eigenaar was van Circus Roberti. Toen zij dertien jaar was kreeg haar moeder …Lees verder op Wikipedia

Suggesties