Luisterboek
Nederlands

De haven & De picknick

Karina Schaapman (auteur), Dieuwertje Blok (verteller)
+1
De haven & De picknick
×
De haven & De picknick De haven & De picknick
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De muisjes Sam en Julia wonen allebei in het Muizenhuis, waar nog veel meer muizenfamilies wonen. Samen beleven ze avonturen in de haven en tijdens de picknick. Hoorspelachtige vertelling met muziek en geluidseffecten. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
De haven
De picknick
Onderwerp
Muizen
Titel
De haven & De picknick
Auteur
Karina Schaapman
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Parallele titel
De haven en de picknick
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2018
1 cd
Speelduur
32 minuten
ISBN
9789047625858

Besprekingen

Vierde luisterboek* met verhalen uit twee Muizenhuis-boeken van Karina Schaapman, voorgelezen door Dieuwertje Blok. De muisjes Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis. Julia woont er alleen met haar moeder en Sam met heel veel familieleden. De verlegen Sam en de durfal Julia vullen elkaar goed aan en samen beleven ze allerlei avonturen. In 'De haven'** gaan de muisjes op bezoek bij opa Zeeman. Op de scheepswerf horen Sam en Julia over de pieremegoggelrace. Daar willen ze aan meedoen! Ze gaan meteen een bootje bouwen. In 'De picknick'*** willen Sam en Julia gaan picknicken met de kleine drieling. Maar hoe krijgen ze hun kar met lekkere spullen naar beneden? Gelukkig zijn er altijd buren in het Muizenhuis die willen helpen. De korte verhaaltjes zijn sfeervol, maar soms braaf of clichématig. De poppenhuisfoto's die in de boeken een belangrijke rol spelen moet de luisteraar er zelf bij denken, maar de verhaaltjes zijn verrijkt met veel muziek (van Floor Minnaert) en met allerlei geluidseffec…Lees verder

Over Karina Schaapman

Karina Content (schrijversnaam Karina Schaapman) (Leiden, 6 juni 1960) is een Nederlands politica en schrijfster. Ze publiceerde een boek over haar jeugd en een boek over een strijd die ze tegen de gemeente Amsterdam voerde over het onderwijsniveau van de school van haar kinderen. Namens de Partij van de Arbeid was ze van 2002 tot 2008 gemeenteraadslid in Amsterdam.

Content voerde tot 2007 de naam Karina Schaapman. Schaapman is de naam van haar eerdere partner en vader van haar kinderen. Sinds haar huwelijk met de Amsterdamse schilder Eli Content voert ze in het dagelijks leven diens achternaam en Schaapman als auteursnaam.

Levensloop

Content groeide op in Leiden. Vanaf haar negende jaar werd ze deels verzorgd door haar Nederlands-Indische moeder en deels door haar stiefvader Rob Roberti (echte naam Rob Grabijn), die directeur en eigenaar was van Circus Roberti. Toen zij dertien jaar was kreeg haar moeder …Lees verder op Wikipedia