Boek
Nederlands

Vriendinnen tot in de dood

Joy Fielding (auteur)
+1
Vriendinnen tot in de dood
×
Vriendinnen tot in de dood Vriendinnen tot in de dood

Vriendinnen tot in de dood

Vier vriendinnen die in dezelfde straat wonen, delen lief en leed met elkaar tot jaloezie, ontrouw, mishandeling en moord hen uiteen drijven.
Titel
Vriendinnen tot in de dood
Auteur
Joy Fielding
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Grand Avenue
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
456 p.
ISBN
90-269-8261-5

Besprekingen

Twintig jaar uit het leven van vier vrouwen uit een gegoede buitenwijk van Cincinnati, die elkaar voor het eerst bij de speeltuin in het park ontmoeten en hartsvriendinnen worden. Ze noemen zich de Grand Ladies, naar Grand Avenue, de ellenlange straat waar ze allen wonen. De vier zijn totaal verschillend, zowel naar karakter als sociale omstandigheden. Elk hebben ze hun problemen, die soms niet min zijn. Zo heeft de aardige maar erg teruggetrokken Chris te maken met een gewelddadige man, Tony, die haar op alle mogelijke manieren terroriseert en mishandelt. Ze tracht haar calvariegang voor de buitenwereld te verbergen, maar dat wordt langzamerhand onmogelijk, vooral wanneer ze opnieuw zwanger wordt en niet kan ontkennen dat ze dat geen fijn vooruitzicht vindt. Susan van haar kant heeft een gelukkig huwelijk met Owen, maar kampt dan weer met problemen met een van haar adolescente dochters, Ariel. Vicky is een jonge en succesvolle rechtbankadvocate, die haar carrière boven alles stelt, z…Lees verder
Vier vrouwen raken bevriend als hun kinderen klein zijn. Door de jaren heen delen ze lief en leed. Toch heeft ieder haar geheimen. Chris wordt mishandeld door haar man; Barbara is geobsedeerd door haar uiterlijk; Vicky denkt alleen aan haar carrière; en Susan heeft problemen met haar oudste dochter. Plotseling wordt Barbara vermoord en de verdenking valt op de man van Chris die haar bedreigd heeft. Uiteindelijk blijkt de dochter van Barbara een psychopathisch karakter te hebben, wat van invloed is op de vriendschap van het achtergebleven drietal. Een spannend boek, maar de spanning begint pas tegen het einde, als Barbara vermoord wordt. Het is vooral een beschrijving van vier verschillende levens die door vriendschap verbonden zijn: mooi, ontroerend en realistisch. Een roman in de stijl van Cathy Spellman en Maeve Binchy. Paperback; vrij kleine druk.