Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dodelijke ambitie

Joy Fielding (auteur)
Wanneer een schrijfster door een moordenares wordt overgehaald om haar verhaal in een boek te verwerken, wordt ze al snel bedreigd en weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen.
Titel
Dodelijke ambitie
Auteur
Joy Fielding
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Charley's web
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
405 p.
ISBN
9789047507659

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Charley Webb, een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen van twee verschillende vaders, is columniste voor de 'Palm Beach Post'. Met een in vitriool gedoopte pen schrijft ze over haar dagelijkse beslommeringen waarin buren en familie het vaak moeten ontgelden. Hun kritiek laat Charley echter probleemloos van zich afglijden. Op een dag krijgt ze een mail van Jill Rohmer, een drievoudige kindermoordenares die in de dodencel van Penbroke op haar terechtstelling wacht. Ze is fan van Charley's column en stelt haar voor om haar biografie te schrijven. In ruil belooft ze Charley enkele sensationele onthullingen, o.a. over Jack, de geheime mededader die op het proces niet ter sprake kwam. Charley bijt in het aas, maar ondertussen krijgt ze haatmails waarin haar kinderen worden bedreigd.

Dodelijke ambitie is al Joy Fieldings twintigste boek. Haar lezers kunnen zich gemakkelijk identificeren met haar hoofdpersonages: gewone vrouwen met goede en slechte kantjes, die met veel…Lees verder
Alleenstaande moeder Charley Webb schrijft populaire, maar controversiële columns voor een krant en ontvangt daarop vele reacties van lezers. Op een dag wordt Charley benaderd door Jill Rohmer, een moordenares die veroordeeld is voor het afslachten van drie jonge kinderen en nu wacht op de voltrekking van de doodstraf. Jill vraagt Charley om haar verhaal in een boek te verwerken. Charley gaat akkoord, maar dan ontvangt ze haatmails waarin zij en haar kinderen worden bedreigd. Spoedig weet ze niet meer wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen. En had Jill een handlanger en wat weet die van Charley? Deze vlotgeschreven thriller van de Canadese succesauteur (1945) kreeg twee sterren op Crimezone.nl. www.joyfielding.com. Normale druk.