Dvd

Lennon legend : the very best of John Lennon

John Lennon (uitvoerder)
+1
Lennon legend : the very best of John Lennon
×
Lennon legend : the very best of John Lennon Lennon legend : the very best of John Lennon

Lennon legend : the very best of John Lennon

Genre:

Besprekingen

Een overzicht van de muzikale activiteiten van John Lennon na de Beatles. In 20 clips, van John solo en John met de Plastic Ono Band zien en horen we nummers als Imagine - Instant karma! - Power to the people - Stand by me - (Just like) startingover - Working class hero - Happy Xmas (War is over) en Give peace a chance. Wel veel Ono, maar dat is niet te vermijden. Bovendien was Yoko Ono de executive producent van dit programma. Bij de extra's een visuele invulling van Imagine en een alternatieve versie van Working class hero. Popgeschiedenis met een hoge nostalgiewaarde.

Over John Lennon

CC BY 2.5 - Foto van/door Roy Kerwood

John Winston Ono Lennon MBE (geboren als John Winston Lennon), (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York, 8 december 1980) was een Engels popmusicus, vredesactivist en oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die na enkele wijzigingen in de bezetting evolueerde tot The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

Nog voor het einde van The Beatles richtte Lennon samen met zijn tweede vrouw Yoko Ono de Plastic Ono Band op en werd een van de belangrijkste gezichten van de hippiebeweging. Behalve door zijn muzikale bijdragen werd Lennon ook bekend door zijn politieke en levensbeschouwelijke stellingname als vredesactivist en vrijdenker, in zijn muziek zowel als lid van The Beatles, met de Plastic Ono Band als als solo-artiest: met name met de nummers Give Peace a Chance, Power to the People, Happy Xmas (War is over) en Imagine.

Lees verder op Wikipedia