Boek
Engels

Stay where you are and then leave

John Boyne (auteur)

Stay where you are and then leave

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De vader van Alfie gaat vechten in de Eerste Wereldoorlog. Alfie krijgt eerst nog brieven, maar dan hoort hij niks meer. Wat is er met zijn vader gebeurd? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Stay where you are and then leave
Auteur
John Boyne
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi, 2014
246 p.
ISBN
9780552570589 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Op Alfies vijfde verjaardag breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Zijn vader Georgie meldt zich vrijwillig aan om aan het front te vechten. Alfie leest erover in brieven, maar na een tijdje mag hij die niet meer zien van zijn moeder. Zijn vader zou op een geheime missie zijn. Dan komt Alfie achter de harde waarheid. Doordat het verhaal zich niet afspeelt aan het front, maar de achterblijvers volgt, wordt op indrukwekkende wijze duidelijk wat de gevolgen voor een gezin zijn. De jonge Alfie wordt gedwongen zijn verantwoordelijkheid te nemen en groeit daardoor sneller op dan de bedoeling is. Het is een treurig verhaal dat hier en daar zeker doet denken aan Boyne’s bestseller 'The boy in the striped pyjamas', maar uiteindelijk een heel eigen dynamiek kent. Alfie kent niet dezelfde onschuld als de hoofdpersoon uit het andere boek. In verschillende verhaallijntjes wordt bovendien duidelijk welke invloed de Grote Oorlog heeft gehad in verschillende levens in Groot-Brittannië. Een prachtig inget…Lees verder

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist. Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal elf romans geschreven voor volwassenen en vijf romans voor kinderen. Zijn boeken zijn in 48 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is inmiddels verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas), en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the Bounty, getiteld De Scheepsjongen. Het vertelt het verhaal van de reis van het…Lees verder op Wikipedia