Boek
Nederlands

Winterkost : 75 recepten om een winter lang te genieten

Jeroen Meus (auteur)
+1
Winterkost : 75 recepten om een winter lang te genieten
×
Winterkost : 75 recepten om een winter lang te genieten Winterkost : 75 recepten om een winter lang te genieten

Winterkost : 75 recepten om een winter lang te genieten

Winter is coming. Vul het brandhout aan, zet de oven op 180 °C en steek de vuren aan. In Winterkost gaat Jeroen koudefronten en winterdips te lijf met 75 nieuwe recepten, voor ontbijt, brunch, lunch, diner of een onverwachte koffieklets. Want geen winter zonder verloren brood, verse soep, geurige ovenschotels, gebraad met kroketten of stoemp en een stukje kruidige appelcake tussendoor. Een boek vo
Titel
Winterkost : 75 recepten om een winter lang te genieten
Auteur
Jeroen Meus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2018
221 p. : ill.
ISBN
9789022335611 (paperback)

Besprekingen

Kookboek van onze sympathieke zuiderbuur Jeroen Meus. Hij is een Vlaamse tv-kok en chef, met ervaring in binnen- en buitenland en in Nederland populair door het tv-programma ‘Dagelijkse kost’ op Eén. Op de site van dit programma staan bijna 2000 recepten in zeer enthousiasmerende filmpjes. Nu dan een kookboek over echt gekookt eten. ‘Eten dat er niet altijd even mooi uitziet op een bord maar doordat het tijd krijgt overheerlijk harmonieus smaakt.’ En daar is de winter het uitgelezen moment voor. In dit handzame boek zijn de 75 recepten onderverdeeld in vier hoofdstukken: Ontbijt & brunch, Lunch, Koffieklets en Diner. Het zijn allemaal goed te bereiden recepten, zeker door de duidelijke bereidingsomschrijvingen. Bij elk recept staat een mooie foto evenals alle benodigde informatie. Voor elk moment van de dag en voor elk soort gelegenheid is er een recept te vinden. Je krijgt zin in de winter, want met dit boek kom je de donkere dagen wel door.

Over Jeroen Meus

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arne Aelterman

Jeroen Meus (Leuven, 13 maart 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator.

Biografie

Culinaire opleiding

Jeroen Meus volgde zijn culinaire opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien volgde hij stage in diverse Belgische en buitenlandse restaurants. Acht jaar lang was hij medezaakvoerder van het restaurant Luzine in Wilsele, tot hij er in 2014 uit stapte. In 2015 opende hij met een zakenpartner in Leuven het restaurant Würst, waar naar eigen zeggen "gourmethotdogs" werden geserveerd. Op 15 juni 2016 opende Jeroen Meus een tweede Würstrestaurant in de Nederkouter te Gent. Ook in Antwerpen en Hasselt werden er vestigingen geopend. In 2017 stapte Meus uit Würst, een jaar later werd de hotdogketen failliet verklaard.

Radio- en televisiecarrière

M…Lees verder op Wikipedia