Boek
Nederlands

Leer de vormen

Jan Maillard (auteur)

Leer de vormen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Clowntje Bumba leert verschillende vormen kennen zoals een cirkel, een vierkant en een ster. Aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Leer de vormen
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789462772335 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen, in vorm van een circustent uitgensneden prentenboek waarin Bumba, bekend van het Vlaamse Ketnet en van Z@ppelin vormen leert kennen: cirkel, vierkant, driehoek, rechthoek en ster. In het omslag en de achterliggende pagina’s is een kijkgat uitgesneden in de vorm van een openhangend gordijn, waardoor je de tent in kunt kijken. Op elke volgende pagina komt er een figuurtje bij, waardoor een grappig reliëf ontstaat. De illustraties in de bekende stijl van de animatieserie beslaan steeds dubbele pagina’s. Rechts introduceert Bumba of een van zijn vriendjes een vorm, die kort wordt beschreven. Vervolgens wordt het kind gevraagd om de vormen aan te wijzen, die links rondom het kijkgat als losse voorwerpen zijn geplaatst, met de naam erbij. Zo is Bumba afgebeeld met een bal en staan links onder meer een bord, lolly en klok. Nanadu kreeg een brief, en dat is een rechthoek net als de koffer, het boek en het krijtbord op de linkerpagina. De tekeningen zijn schematisch en zwart omr…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia