Boek
Nederlands

Het spook van Canterville

Geronimo Stilton (auteur), Oscar Wilde (naar het werk van), Dorette Zwaans (vertaler)
Op het Engelse platteland staat een groot kasteel dat, behalve in mist, gehuld is in geheimzinnigheid. Er wordt gefluisterd dat het er spookt. Wat zou dat spook van zijn nieuwe bewoners vinden?
Onderwerp
Spoken
Titel
Het spook van Canterville
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Oscar Wilde
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Silvia Bovo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il fantasma di Canterville
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2021
213 p. : ill.
ISBN
9789464290455 (hardback)

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties