Boek
Nederlands

Help, het regent stenen!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
Eerst een meteorietenstorm, dan een buikgriepepidemie... Het prehistorische stadje Rotsford dreigt uit te sterven. Geronimo Stilstone, een knager met een verwarde vacht en een intellectuele uitstraling, onderneemt een gevaarlijke tocht om de Rotsfortenaren te redden.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Help, het regent stenen!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Attenti alla coda, meteoriti in arrivo
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
123 p. : ill.
ISBN
9789077826690 (Bakermat/Mechelen, hardback) 9789085922032 (De Wakkere Muis/Amsterdam, hardback)

Besprekingen

Een verhaal dat zich in de prehistorie afspeelt over Geronimo Stilstone (ik-figuur), een van de voorouders van Geronimo Stilton. In het stadje Rotsfort heerst een buikgriepepidemie en Geronimo wordt eropuit gestuurd om in de Geheugengrot het recept te gaan zoeken. Samen met zijn vriend Klem komt hij onderweg allerlei gevaren tegen. Tweede deel uit de reeks 'Oerknagers'*. Een verhaal waarin dieren de hoofdrol vervullen, alsof ze mensen zijn. De stijl waarin het verhaal is geschreven en vormgegeven lijkt op de boeken over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes als ‘het loopt uit de poot’ en veel illustraties. Het wordt nooit echt spannend door het opsommen van gebeurtenissen. Naast het verhaal zijn er ook kleurige pagina’s en illustraties met informatie over de Stilstones familie, Rotsfort, de Geheugengrot en de routekaart ernaartoe. Het omslag toont, in foliedruk, Geronimo en Klem en in de linkerbalk in fluoriscerende foliodruk het woord ‘Oer…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties