Dvd
Nederlands

Klem. Het complete tweede seizoen

Frank Ketelaar (regisseur), Marie-Mae Van Zuilen (acteur), Barry Atsma (acteur)
Belastingambtenaar Hugo en crimineel Marius proberen een gewoon leven te leiden, maar het verleden haalt hen in.
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
10 x ca. 50 minuten
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8711983967731

Besprekingen

Seizoen 2 van de dramaserie van Frank Ketelaar (Overspel; Het verlangen). Het leven van weduwnaar en hoge belastingambtenaar Hugo (Barry Atsma) is via zijn dochtertje verbonden geraakt met dat van crimineel Marius (Jacob Derwig) en zijn vrouw Kitty (Georgina Verbaan). Nu proberen Hugo en Marius de dramatische gebeurtenissen, inclusief moord, te vergeten en een gewoon leven te leiden, maar het verleden haalt hen in. Ze krijgen te maken met de FIOD, malafide accountants, gezinsbeslommeringen en een wraakzuchtige Amsterdamse crimineel. Nieuwe acteurs zijn onder meer Gijs Scholten van Aschat en Maarten Heijmans. Derwig won met het eerste seizoen voor deze rol het Gouden Kalf voor Beste acteur televisiedrama, ook Atsma en de serie waren genomineerd.

Over Frank Ketelaar

Frank Ketelaar (Amsterdam, 15 maart 1960) is een Nederlands scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Na het vwo ging hij Nederlands studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie brak hij af omdat hij popmuzikant wilde worden. Hij speelde onder andere gitaar in new wave popband The Dutch. Later werd hij componist in het theater.

Ketelaar studeerde daarna 'scenario en regie' aan de Filmacademie. Zijn afstudeerproject was De gelukkige vuilnisman (1991, VARA). Op de Filmacademie werkte hij samen met Maarten Treurniet en Joram Lürsen. Voor beiden schreef hij hun eindexamenfilm, respectievelijk Het nadeel van de twijfel en De Finales.

Sinds 1992 is Ketelaar voornamelijk werkzaam als scenarist. In 2006 verscheen zijn debuutroman Avond aan Avond.

Privé

Ketelaar is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees verder op Wikipedia