Boek
Nederlands

Kleuren

Felicity Brooks (auteur), Mélisande Luthringer (illustrator)
Welk dier zit in de gele wagon? Wat voor kleur heeft de kikker in het magische bos, en welke kleuren voertuigen zie je in de stad? Hardkartonnen prentenboek met paginagrote, fris gekleurde illustraties met veel flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Kleuren
Auteur
Felicity Brooks
Illustrator
Mélisande Luthringer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lift the flap colours book
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Usborne, 2014
[16] p. : ill.
ISBN
9781409579076 (hardback)

Besprekingen

Dit flapjesboek van uitgeverij Usborne nodigt peuters en volwassenen uit tot interactie. Het boek bevat acht dubbele platen waarop je naar hartenlust aan de flapjes kunt trekken en vragen kunt stellen en beantwoorden.
Ondanks de uitbundige kleuren komt het boek niet schreeuwerig over. Het is zorgvuldig vormgegeven. De flapjes zijn stevig en laten hergebruik toe, de platen zijn voorzien van leuke, eenvoudige illustraties en alles wekt nieuwsgierigheid op.
De begeleidende tekst is doelgericht: bovenaan lees je een subthema, bijvoorbeeld ‘drukke stad’ en onderaan staan vragen en zoekopdrachten, zoals ‘kan jij raden... wie er ‘hap, hap’ doet in de rode wagon?’ of ‘welk bruin en donzig dier zich in de roze wagon bevindt?’ of ‘panda zoekt haar oranje handschoenen met zigzag strepen’ of ‘open de flappen en zoek een groene fiets’.
De diertjes hebben veel expressie…Lees verder
In dit prettige, ruime kartonboek met twee afgeronde hoeken - ideaal voor onstuimige peuters en kleuters - ontdekken we per dubbele pagina een nieuw thema. Binnen elk thema staan de kleuren centraal. De kleurentrein heeft acht wagonnetjes, die met een redelijk stevige, dunkartonnen flap geopend kunnen worden. Achter elke flap zit een dier. Onder aan de bladzijde staan duidelijke kadertjes in bijbehorende kleuren, met telkens een begeleidende eenvoudige vraag, wat dit boek extra geschikt maakt voor interactie. Het magische bos zit vol met paddenstoelen, vogeltjes, bloemen en vliegen. Daarop volgt een frisse pagina vol feestelijke pinguïns en een fel geïllustreerde pagina van een drukke stad waarin kinderen op zoek moeten gaan naar fietsen, auto's en bestelwagens in alle kleuren van de regenboog. Bijzonder voor deze leeftijdscategorie is de pagina waarop aapjes kleuren mengen. Voor veel kleintjes is dit een stap te ver, maar het zal de oudere kleuters zeker kunnen boeien. De contourloze…Lees verder