Boek
Nederlands

Just don't mention it : Tylers verhaal

Estelle Maskame (auteur), Jasper Mutsaers (vertaler)
+1
Just don't mention it : Tylers verhaal
×
Just don't mention it : Tylers verhaal Just don't mention it : Tylers verhaal

Just don't mention it : Tylers verhaal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Tyler (17, ik-figuur) vertelt over de zomer waarin hij zijn stiefzus Eden (16) ontmoet en verliefd op haar wordt. Na jarenlang fysiek te zijn mishandeld door zijn vader, zoekt hij zijn heil in drugs en foute vrienden. Kan Eden door zijn stoere imgo heen prikken? Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
ROM, CHI, Verliefd zijn
Titel
Just don't mention it : Tylers verhaal
Auteur
Estelle Maskame
Vertaler
Jasper Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just don't mention it
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2018
446 p.
ISBN
9789048846573 (paperback)

Besprekingen

Laatste, zelfstandig te lezen deel in de DIMILY-serie over de romance tussen Eden (16) en haar stiefbroer Tyler (17). Tyler vertelt als ik-figuur zijn kant van het verhaal ten tijde van ‘Did I Mention I Love You?’*, over de zomer waarin hij Eden ontmoet en verliefd wordt. Verrassend genoeg is deze aanvulling geen herhaling van zetten, maar ontpopt Tyler zich tot de ware hoofdpersoon van de serie. Waar Edens strubbelingen nog weleens gezocht en een tikkeltje voorspelbaar aanvoelden, weet Tyler de lezer direct voor zich te winnen. Na jarenlang fysiek te zijn mishandeld door zijn vader, zoekt hij zijn heil in drugs en foute vrienden, alles om zichzelf maar af te leiden van wat er gebeurd is. Hij schommelt tussen hoop en wanhoop en balanceert voortdurend op de rand van zelfdestructie. Deze verhaallijn wordt afgewisseld met flashbacks naar de mishandeling vijf jaar eerder. De stijl is weinig subtiel maar meeslepend, en soms wat uitgesponnen. Gevoelens worden nog weleens letterlijk aan de l…Lees verder

Over Estelle Maskame

Estelle Maskame (18 juni 1997) is de Schotse schrijfster van de driedelige boekenserie Did I mention I love you, Did I mention I need you en Did I mention I miss you. deze serie is inmiddels in tien talen vertaald en uitgebracht. Ze begon met het schrijven van deze boeken op dertienjarige leeftijd.

Biografie

Maskame groeide op in het stadje Peterhead in Schotland waar ze in 2017 nog altijd woont. Op haar zeventiende kreeg ze een contract met het uitgeversbedrijf Black & White Publishing, dat haar verhalen die eerder op Wattpad verschenen, en daar meer dan 4 miljoen keer werden gelezen, als boek uitgaf.

Bibliografie

Uitgaven in het Engels :

  • Did I mention I love you? (2015)
  • Did I mention I need you? (2015)
  • Did I mention I miss you? (2016)
  • Just don't mention it (2018)
  • Did I mention it's 10 years later? (2019)
  • Lees verder op Wikipedia