Boek
Nederlands

In de orchideeënvallei

Deborah Smith (auteur)
Een jonge weduwe probeert een film over het leven van haar man, een agent die een heldendood stierf bij het onschadelijk maken van een seriemoordenaar, te saboteren.
Titel
In de orchideeënvallei
Auteur
Deborah Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Charming Grace
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2004
336 p.
ISBN
90-225-3911-3

Besprekingen

Het leven van Harp Vance en Grace Bagshaw is een roman op zich. Niet te verwonderen dat Stone Senterra, filmster en regisseur, met een hele crew naar Dahlonega Atlanta afzakt om dit leven te verfilmen. Maar dit is buiten Grace gerekend die er niet wil van weten dat de heldendood van haar Harp op het witte doek komt. Zij besluit dan ook om vanaf het eerste moment er alles aan te doen om de film te dwarsbomen. Maar hoe ze ook haar best doet, telkens weer wordt ze geconfronteerd met het verleden en de pijn en leegte die Harps dood achterlaat. Grace en Harps leven samen begon immers al toen hij twaalf was en zij hem als jong meisje meer dood dan levend terugvond tussen de wilde orchideeën in de bergen. Van dat moment af was er iets tussen hen dat zo sterk was dat niemand er een wig kon tussen krijgen, niet haar vader en niet hun oh zo verschillende achtergronden. Ze trouwen dan ook erg jong maar het sprookje is van korte duur als Harp bij zijn werk als politieman om het leven komt. Het do…Lees verder
Harper Vance komt op heldhaftige wijze om het leven tijdens zijn werk als politieman. Een filmmaatschappij wil zijn leven verfilmen, maar Harps vrouw Grace is hier fel tegen. De film ontwikkelt zich steeds meer tot een platte actiefilm. Grace krijgt steun van Boone, de bodyguard van de producent van de film. Als de film wel heel erg spectaculair dreigt te worden, weigeren zelfs de hoofdrolspelers mee te doen. Een romantisch verhaal over een vrouw die haar verlies probeert te verwerken en daarbij haar eigen herinneringen dreigt te verliezen. Maar ook een humoristisch verhaal als je ziet wat voor gekke toeren de filmproducent dreigt uit te halen waarbij hij het eigenlijke doel van de film helemaal uit het oog verliest. Het einde is tamelijk spectaculair en ongeloofwaardig, maar daarom niet minder leuk. Normale druk.