Strip
Nederlands

Zeven dieven : zeven dieven bestormen de schat van de dwergen

David Chauvel (scenarist), Jérôme Lereculey (illustrator)

Zeven dieven : zeven dieven bestormen de schat van de dwergen

In de reeks:
Genre:
Herdruk
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Zeven dieven : zeven dieven bestormen de schat van de dwergen
Scenarist
David Chauvel
Illustrator
Jérôme Lereculey
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sept voleurs
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2007
63 p. : ill.
ISBN
9789058852281 (hardback)

Besprekingen

Zeven kronieken, 7 werelden, 7 onmogelijke missies, 7 mannen/vrouwen, 7 scenaristen en 7 tekenaars, 7 fantastische verhalen", zo luidt het op het achterplat van deze reeks. De zeven albums over resp. psychopaten, dieven, piraten, strijdsters, zendlingen, gevangenen en yakuza zitten zonder twijfel in het vaarwater van andere succesvolle themareeksen, zoals 'Pandora box' of 'De tien geboden'. Deze commerciële zet hoeft de kwaliteit natuurlijk niet in de weg te staan. Met internationale namen als Sean Philips, Luigi Critone of Fabien Vehlman schept het concept alvast enige verwachting, en de kwaliteit hoeft hopelijk niet in te boeten aan de productiesnelheid.

De kleinschalige dieven Ebrinh en Ivarr worden door twee dwergen overtuigd om mee te doen met een mission impossible in Lord of the Ringsland. Alles ademt Tolkien, niet het minst de namen waar niet op een umlaut of medeklinkercluster meer of minder gekeken wordt. Het tweetal huurt trouwens ook nog twee orks (en een reus) in …Lees verder
Dit tweede deel uit het zevenluik is wederom een los leesbare one-shot, waarin het getal zeven centraal staat. Ditmaal nemen de tekenaar en scenarist, bekend van de stripreeks 'Arthur', je in deze fantasy-strip mee naar een middeleeuwse wereld vol met trollen en dappere ridders. Maar in deze wereld zijn ook dieven. Twee trollen hebben hun zinnen gezet op de kroningskroon, en hebben een bende van zeven dieven om zich heen verzameld, ieder met hun eigen specialiteit. De zeven beginnen hun tocht die al gauw niet zonder gevaar blijkt te zijn. Ze moeten legers van trollen verslaan en vechten tegen een draak. Een mooi uitgeven deel uit deze bijzondere reeks. De scenarist en tekenaar laten, door het spannende verhaal en het sfeervolle tekenwerk, een prachtig gedetailleerde wereld zien vol met wonderbaarlijke wezens en spannende gebeurtenissen. Geschikt voor liefhebbers van goed tekenwerk en spannende scenario’s.

Suggesties