Boek
Duits

Das Mohnblütenjahr : Roman

Corina Bomann (auteur)
+1
Das Mohnblütenjahr : Roman
×
Das Mohnblütenjahr : Roman Das Mohnblütenjahr : Roman

Das Mohnblütenjahr : Roman

In de reeks:
Ullstein; 28667
Vanwege een problematische zwangerschap moet een jonge vrouw haar verborgen familiegeschiedenis onderzoeken en wil ze eindelijk van haar moeder horen wie haar vader is
Onderwerp
Familie
Extra onderwerp
Romans
Titel
Das Mohnblütenjahr : Roman
Auteur
Corina Bomann
Taal
Duits
Editie
1
Uitgever
Berlin: Ullstein, 2016
491 p.
ISBN
9783548286679 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De 38-jarige Nicole is vier maanden zwanger als ze van haar arts te horen krijgt dat haar kindje mogelijk een hartkwaal heeft. David, haar ex-vriend en vader van het kind, wilde per se geen kinderen en heeft Nicole dan ook pardoes in de steek gelaten. Nicole moet nagaan van de arts of er in haar familie hartkwalen voorkomen. Ze reist naar haar moeder Marianne, die in een dorpje aan de Moezel woont, om met haar te praten over haar vader, die ze nooit gekend heeft. Haar moeder was altijd heel gesloten over deze liefde van haar leven, genaamd Michel, die zij in de jaren zeventig in Frankrijk had leren kennen. Dit bijzonder mooi en beeldend geschreven verhaal bestaat uit twee verhaallijnen: over Nicole en haar zorgen voor de ongeboren baby in het heden en over Marianne in het verleden. Daarnaast wordt ook een stukje geschiedenis beschreven over de vaak nog problematische verhoudingen tussen Duitsers en Fransen na de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder zijn ook de fotobeschrijvingen uit de peri…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland onder de naam Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Der Schattengeist (2001)
  • Der Traum des Satyrs (2001)
  • Die Spionin (2008)
  • Verrückt nach Mark (2008)
  • Der Pfad der roten Träume (2009)
  • Sturmsegel (2010)
  • Das Krähenweib (2010)
  • De…Lees verder op Wikipedia