Boek
Nederlands

Het kleine geheim van Pieter

Bettie Elias (auteur), Anne Westerduin (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Op een nacht plast Pieter in zijn bed. Hij begrijpt er niets van. Hij is toch al vijf jaar! Mama moet beloven het aan niemand te vertellen. Maar als ze het toch verklapt wordt Pieter heel erg boos. Want beloofd is beloofd.
Titel
Het kleine geheim van Pieter
Auteur
Bettie Elias
Illustrator
Anne Westerduin
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1998
[36] p. : ill.
ISBN
90-6822-566-9

Over Bettie Elias

Bettie Elias (Hasselt, 14 september 1953) is een Vlaams schrijfster.

Elias is administratief en financieel directeur van een strategisch adviesbureau. Ze heeft vier kinderen en twee kleinzonen en woont in Hasselt. Naast haar professionele carrière is zij ook een jeugdauteur. Door haar kinderen verhaaltjes voor te lezen, kreeg Elias zin om zelf in de pen te kruipen, met succes. Ze debuteerde in 1983 en mocht sindsdien al verschillende prijzen in de wacht slepen.

Centraal in haar boeken staan levensechte situaties die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Ze kaart onderwerpen aan als vriendschap (Jan en Jan) en verdriet (Water van zout), maar ook ernstigere thema's gaat ze niet uit de weg. Zo schrijft ze in Thuis eten we apentaart over racisme en in De meester is een schat over kindermishandeling. In 2005 start ze met een serie boeken over kinderrechten. In het eerste boek, Weg, zien we hoe Dinar moet vluchten uit Kosovo en…Lees verder op Wikipedia