Dvd
Nederlands

Piet Piraat en het zeemonster

Bart Van Leemputten (regisseur), Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur)
Piet Piraat droomt ervan om lid te worden van de Dappere Piraten Club. Tot nu toe zijn er slechts drie piraten lid van deze club, nl. Kapitein Keikop, Hendrik Eenoog en Lichtblauwbaard. Om lid te kunnen worden van deze club moet Piet Piraat, naast een zwaard veroveren en een schat vinden, ook een echt zeemonster verslaan.
Onderwerp
Griezels
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
75 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233173908
CDR
LAD0253

Besprekingen

Vierde speelfilm van Studio 100 met de avonturen van Piet Piraat en zijn scheepsmaten. Onder regie van Bart Van Leemputten, met in de hoofdrollen de bekende acteurs Peter Van de Velde, Dirk Bosschaert, Dirk Van Vooren en Anke Helsen. Met gastrollen voor o.a. Loes Van den Heuvel, Free Souffriau en Henny Huisman. Piet Piraat droomt ervan lid te worden van de Dappere Piraten Club. Maar daarvoor moet hij, naast een zwaard veroveren en een schat vinden, ook een echt zeemonster verslaan. Wanneer de piraten aanmeren in het havenstadje Comino, blijkt dat iedereen gevlucht is door de komst van een zeemonster. Enkel Stella Struis - de zus van Stien - en de mooie Maribel wonen nog in de herberg. Berend wordt stapelverliefd op Stella en Piet is niet ongevoelig voor Maribel. Piet Piraat en zijn maatjes zetten alles op alles om het monster te verslaan. Zullen zij daar ook in slagen? Met enkele liedjes. Als bonusmateriaal zijn drie clips opgenomen. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Bart Van Leemputten

Bart Van Leemputten (Holsbeek) is een Belgisch film- en televisieregisseur. Hij werkt bij Studio 100. Hij begon in 1989 bij de toenmalige BRT als eindregisseur. Toen Studio 100 werd opgericht maakte hij de overstap en werd huisregisseur van dit bedrijf. Hij studeerde vroeger aan het RITS.

Series

Bart Van Leemputten regisseerde vanaf 1989 de populaire kinderserie Samson & Gert, en in 1997 Kabouter Plop. in 1999 regisseerde hij ook Wizzy en Woppy Vanaf 2001 regisseerde hij de kinderserie Piet Piraat. Tussen 2002 en 2008 maakt hij zes seizoenen van de tienersoap Spring. In 2007 en 2008 regisseerde hij een aantal afleveringen van Mega Mindy. 2009 regisseerde hij de avonturen van clowntje Dobus. In 2010 maakte hij ook Hallo K3! mee. In 2012 regisseerde Van Leemputten Jabaloe. Hij regisseerde alle afleveringen van Prinsessia voor Ketnet van 2014 tot 2016. De avonturen van de bionisc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties