Boek
Nederlands

Geboorte over de hele wereld

Anita Ganeri (auteur)
+1
Geboorte over de hele wereld
×
Geboorte over de hele wereld Geboorte over de hele wereld

Geboorte over de hele wereld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De geboorte van een kind wordt over de wereld anders beleefd en gevierd. Lees hoe de Inuit een naam kiezen, christenen een baby dopen, hindoes een speciale ceremonie houden, en nog veel meer. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Geboorte
Titel
Geboorte over de hele wereld
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Celebrating birth around the world
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789086647156 (hardback)

Besprekingen

Geboortes vinden plaats over de hele wereld, maar in verschillende culturen wordt dat anders beleefd en gevierd. Hoe staan mensen stil bij zo'n belangrijke gebeurtenis in hun leven? In twaalf korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt daarop ingegaan. We nemen een kijkje bij o.a. de hindoes, die een speciale ceremonie hebben bij de geboorte, de sikhs die een naamceremonie houden, de Chinezen die de baby's een tijdelijke naam geven om de boze geesten te foppen en nog veel meer. Afgesloten wordt met een knutselopdracht. Deel uit de vierdelige reeks ‘Vieringen en rituelen’* die belangrijke gebeurtenissen in het leven van mensen belichten. In elk hoofdstuk, elk opgemaakt met een andere kleur, zijn veelal twee kleurenfoto's opgenomen. Daarbij staan helder geschreven teksten in een duidelijke letter en specifieke weetjes in gekleurde kaders. Sommige woorden zijn vetgedrukt, deze worden uitgelegd in een woordenlijst. Het boek bevat ook een register en enkele verwijzingen. De uitgave …Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia