Bibliotheek IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel

Bibliotheek Hemiksem-Schelle: zelfuitleenbalie

In de bib van Hemiksem en Schelle zijn er twee nieuwe zelfuitleentoestellen geplaatst. U kan er voortaan zelf uw materiaal innemen en uitlenen.

• Leg het materiaal op een stapel (max. 10 stuks) of één per één op de plaat.
  • Kies de optie 'terugbrengen'.
  • Wacht tot alle titels op het scherm verschijnen en in het groen aangevinkt zijn voor u alles voltooid.
  • Als u het wenst kan u ook een ticket afdrukken. Let op: op het ticket krijgt u enkel te zien wat u ingeleverd heeft. Indien er nog iets anders op uw kaart staat en u daar graag een overzicht van wenst, kies dan voor 'overzicht ontleningen, reservaties en kosten'. U kan hier een ticket afdrukken van al het materiaal dat op uw kaart staat.
  • We hebben naast elk zelfuitleentoestel een kast voorzien waarin u het ingeleverd materiaal kan plaatsen.

Uitlenen materiaal:

• Leg het materiaal op een stapel (max. 10 stuks) of één per één op de plaat.
  • Kies de optie 'ontlenen'.
  • Scan uw kaart door die met de streepjescode naar boven onder de rode streep van de scanner te houden.
  • Als u het wenst kan u ook een ticket afdrukken. Let op: op het ticket krijgt u enkel de titels te zien die u op dat moment hebt geleend. Indien er nog iets anders op uw kaart staat en u daar graag een overzicht van wenst, kies dan voor 'overzicht ontleningen, reservaties en kosten'. U kan hier een ticket afdrukken van al het materiaal dat op uw kaart staat.

Verlengen materiaal:

• Kies de optie 'verlengen'.
  • Scan uw kaart door die met de streepjescode naar boven onder de rode streep van de scanner te houden.
  • Selecteer de objecten die u wil verlengen.
  • Als u het wenst kan u ook een ticket afdrukken. Let op: op het ticket krijgt u enkel de titels te zien die u op dat moment hebt verlengd. Indien er nog iets anders op uw kaart staat en u daar graag een overzicht van wenst, kies dan voor 'overzicht ontleningen, reservaties en kosten'. U kan hier een ticket afdrukken van al het materiaal dat op uw kaart staat.

Betalingen:

• Momenteel kan u nog niet aan de zelfuitleentoestellen betalen, maar dit zal binnenkort mogelijk worden. U kan betalende materialen wel zelf uitlenen, maar betalingen zullen nog aan de balie moeten gebeuren.
  • Het lidmaatschap moet altijd aan de balie verlengd en betaald worden, dit zal niet wijzigen.

Verantwoordelijkheid lener:

• U bent verantwoordelijk voor het controleren van de werken die u terugbrengt en ontleent. Zowel voor de aantallen als voor de (visuele) staat van de werken. Zo nodig kan u een personeelslid aanspreken om die ervan op de hoogte te stellen dat het materiaal niet in orde is.
  • Als u buitengaat met werken in goede staat, mogen wij veronderstellen dat die werken ook in de juiste aantallen en in goede staat teruggebracht worden.

Indien er nog vragen zijn, mag u die doorgeven. Wij zijn er ons van bewust dat het gebruik van de zelfuitleenbalie voor de meeste mensen op dit moment nog een leerproces is. We doen ons best om dit bij iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. Het is in elk geval de bedoeling dat er ook in de toekomst altijd een personeelslid ter beschikking zal zijn, om mensen met eventuele problemen bij te staan.

voordat ze op de site verschijnen.